loading...

nedjelja, 29. listopada 2017.

KUKU MAJKO, PREKINITE OVU AGONIJU: Žiri nije mogao da sluša atraktivnu plavušu! Marija: Nedopustivo loše!

Matea, takmičarka koja dolazi iz Hrvatske, razočarala je žiri muzičkog takmičenja “Zvezde Granda” kada je počela da peva.
Atraktivna plavuša koja se predstavila žiriju nije dobila nijedan glas, a svi članovi su samo želeli da prestane da peva.
Dok je Jelena Karleuša vikala: “Kuku majko”, Ana Bekuta je dobacila da ova agonija mora da se prekine.
“Mogla bi da pevaš i nastupaš, ali nije dovoljno za ovu priliku”, rekao je Bosanac devojci koja ima 23 godine.
“Ukratko, bila si do te mere loša, da sam htela da dam glas, da bi Saša morao da razmisli šta će s tobom da radi u drugom krugu”, rekla je Karleuša.
Marija je samo prokomentarisala da je njen nastup bio nedopustivo loš, a Viki da fizički izgled nije dovoljan.
kurir.rs

subota, 28. listopada 2017.

ŠTA KAŽETE? Evo kako izgleda suprug Sanje Kužet kojeg je tako dugo krila!



Srbijanska voditeljica “Zvezda Granda” Sanja Kužet ne pokazuje svoju porodicu javnosti, a sada je snimljena s mlađim sinom i suprugom.
Sanja je u višegodišnjoj ljubavi sa biznismenom, direktorom marketinga jedne srbijanske automobilske kuće, Nemanjom Živojinovićem
S njim je dobila i sina Strahinju, a Sanja je nedavno priznala da je s Nemanjom tokom adolescentskih dana već bila u vezi.
“Jedna informacija koja nije poznata javnosti je da smo mi početkom naših dvadesetih bili u emotivnoj vezi. Kada smo se deset godina kasnije ponovo našli, preskočili smo taj uvod i upoznavanje”, izjavila je Sanja nedavno.
Ekipa emisije “Paparazzo lov” snimila je popularni par kako sa sinom Strahinjom posjećuju jednu privatnu bolnicu.

(VIDEO) Djevojčicu (6) sa Downovim sindromom NISU HTJELI u školi plesa, ponizila ih je ovom snimkom

djevojcica-down-sindrom-ples-696x456

Kad je šestogodišnja Ana Malaniuk iz Kanade poželjela da se upiše na časove plesa, instruktorka je njenoj majci rekla da ne mogu da je prime jer “ne zadovoljava standarde škole”.

Kad god Ana čuje muziku ona zapleše, zato je njena majka Sonja odlučila da je upiše na časove plesa. Ali, bilo je mnogo teže nego što je očekivala.
“Imali smo veoma loše iskustvo. Rekli su nam da ona ne zadovoljava standarde škole jer ima Downov sindrom”, rekla je Sonja za “Global News”.
Ali, to ih nije zaustavilo. Otišle su u drugu plesnu školicu gdje su ih dočekali raširenih ruku.

“Veoma je važno da kada neko dijete izrazi želju za plesom da mu se ta želja i ostvari”, rekla je Amanda Desousa, direktorka školice.
“Ona je prava radost na našim treninzima. Pomogla mi je da postanem bolja učiteljica”, rekla je njena nova instrutorka Shae-Lyn Bates, uz koju je Ana procvjetala.
Djevojčica se inače trenutno priprema za svoje prvo takmičenje i to nakon godinu dana treniranja.
“Dobila je na samopouzdanju, upoznala je mnogo drugara. Divno je vidjeti je na sceni, sa učiteljima, sa osmijehom… Divno je vidjeti da neko zna i ima želju da da šansu”, dodala je njena mama Sonja.
Ova nevjerovatna djevojčica iz Edmontona je nakon samo jednog videa postala hit na društvenim mrežama, a samo na Facebooku snimak na kojem pleše dosad je vidjelo više od 14 miliona ljudi.
Pogledajte video:
Izvor: 24sata.rs

petak, 27. listopada 2017.

IZDRŽALA JE SVE: Lepa Brena je voljela, ljubila, plakala, ali od ovog šoka, ona i Boba se nikada neće oporaviti!

Najveća balkanska diva Lepa Brena i bivši teniser Boba Živojinović proslavili su tri decenije bračne zajednice. Ovo je juče na Instagramu obelodanio njihov najmlađi sin Viktor, a Brena je 30 godina braka u više navrata opisala kao veoma turbulentno.
Njihova ljubavna priča počela je 1986. godine.

“Kad sam srela Bobu, dopala mi se njegova spontanost i iskrenost i znala sam da kao i ja nema mnogo vremena za gubljenje, jer su naše karijere tada bile u zenitu. Rekla sam sebi – sad ili nikad! Sećam se, upoznali smo se posle premijere prvog dela filma „Hajde da se volimo“ u Domu sindikata. Upoznao nas je Raka Đokić. Sećam se da sam davala intervju za „Ilustrovanu politiku” i da me je Raka sa novinarkom zaključao u kancelariju da možemo normalno da pričamo. U neko doba je Raka ušao”, rekla je Brena.

“Brenu je trebalo još ranije da upoznam jer smo hteli da je angažujemo da peva na teniskom turniru, ali je Raka Đokić, njen menadžer, kasnije naš kum, izvrdao pravdajući se da ona ima mnogo obaveza. Ali zaista jeste tako, ona je stalno nastupala. Kad smo konačno stigli do upoznavanja, Brena je prišla i rekla mi: „Gde si ti svih ovih godina?” To je bio sudbinski susret, a prvih par meseci je bilo vrlo teško. Svaki slobodan trenutak koristili smo da budemo zajedno. Zaletim se iz Ibice u Cirih, dođem da bih je video” -ispričao je bivši teniski šampion. Svadba dve zvezde opisana je kao “venčanje veka”, a nakon toga izdali su i VHS kasetu, što tada nije bilo uobičajeno.

Brena i Boba su u svojoj bračnoj zajednici prošli su sve. Kako je Brena izjavila, bilo je i ljubavi i smeha i suza.

“Boba i ja imali smo tu sreću da smo zajedno rasli kroz brak, zajedno se smejali, plakali, sve prolazili udvoje. Nas su spojile ne samo lepe stvari, kojih je uvek bilo na pretek, već i neke teške situacije koje smo preživeli zajedno – otmica deteta, raspad države, smrt roditelja… Tada vidite da li je osoba kraj vas zaista vaš životni partner. Jer, lako je biti dobar kada je sve dobro”, rekla je pevačica.
“Stalno smo se ljutili jedno na drugo. U braku mora da postoji dogovor, a Balkanci su navikli da budu apsolutni lideri u svemu. Jednostavno je, žena je sastavni deo porodice i s njom morate da se dogovarate oko nekih važnih stvari: poslovnih, oko dece, kuće, ima dve hiljade stvari”, rekla je Lepa Brena,
Ipak, kao najveću traumu iz prošlosti oboje navode otmicu sina Stefana dok je još bio dečak. Pre 17 godina, osmogodišnjeg Stefana, sina Lepe Brene i Bobe Živojinovića, kidnapovale su nepoznate osobe. Okolnosti ovog slučaja nikada nisu razjašnjene, a pevačica se i danas sa bolom priseća tog perioda, koji naziva najbolnijim u životu.

“Najteže i najbolnije stvari koje su za mene bile u životu jesu, na prvom mestu otmica mog sina koja nikada nije otkrivena, smrt Rake Đokića i raspad zemlje. Kada vam zabiju nož, onda vas puste da nož stoji duboko i gledate to po filmovima. Ne sme da izvade jer ćete iskrvariti. A kada vam izvade, dobro vas zašiju da ne iskrvarite”, rekla je nedavno Brena.
kurir.rs

OVO DO SADA NISTE VIDJELI: Rodila je 11 beba jednu za drugom, ali to nije ono najčudnije! (VIDEO)

Mariya Fernandez (42) na svijet je donijela 11 zdravih beba, a ljekari su ostali zapanjeni ovim čudom.
Ona je medijima rekla kako je imala problema da ostane trudna, pa su ona i njen suprug odlučili da pokušaju sa in vitro oplodnjom.
Tako je ona rodila 11 beba i to bez carskog reza.
Ona je rodila 11 beba dječaka, a šest od njih su bili identični blizanci. Oni su ostali na neonatalnom odjelu intenzivne njege i u stabilnom su stanju
Ljekari ovo do sada nisu vidjeli, jer su bebe doslovno izlazile jedna za drugom i to sve za 37 minuta.
Zbog ovog nevjerovatnog poduhvata Mariya je upisana u Guinnessovu knjigu rekorda.
Pogledajte video:
Izvor: novi.ba

RADE ŠERBEDŽIJA: “Rekao sam Angelini da izgledamo kao Ljepotica i Zvijer, a ona mi je odgovorila…”

Poznati glumac Rade Šerbedžija napisao je autobiografiju pod naslovom “Poslije kiše” u kojoj piše o svom burnom životu, ljudima sa kojima se sretao, glumačkoj karijeri, politici, životu u Jugoslaviji i emigraciji.
Pored ostalog, Šerbedžija piše o svom glumačkom radu, ali i druženju sa slavnom glumicom Angelinom Jolie sa kojom je surađivao u filmu “U zemljii krvi meda”, snimanom u Budimpešti i Sarajevu
“Rekla mi je da joj je majka rano umrla i da pati zbog toga i da ima brata kojeg obožava i oca, ponoćnog kauboja, koji je slavni filmski glumac i sa kojim ratuje od svojih tinejdžerskih godina, ali ga ipak voli i da voli mene kao glumca, da je gledala moje filmove-ne samo američke.
Voli noću sama gledati neke nepoznate strane filmove, a kada je neko zanima, onda pogleda sve što može o njemu. I Brada Pitta, kaže voli.
Pričamo tako sat vremena, a ja mislim kako ovu mladu ženu znam godinama, i sve mi je potaman. Jedemo odrezak od halibuta (hrvatski rombo) i pijemo crno vino. Pijemo dosta brzo, već smo na drugoj boci. Dopada mi se što je bekrija. To zapažam po njenim pokretima i načinu na koji drži čašu u ruci. “Ovaj naš susret ćemo nazvati Ljepotica i zvijer”, kažem ja. Glasno se nasmijala. “Da, ti si ljepotica, a ja sam zvijer”, usklknula je”, piše “Slobodna Bosna“…

NARODNA VJEROVANJA: Šta kad vas svrbi lijevi/desni dlan?

Prenosimo vam nekoliko narodnih vjerovanja, koja su, uprkos tome što živimo u 21. vijeku, veoma rasprostranjena kod nas.
Nokti se ne sijeku u tuđoj kući.

Ako neki gost, bez prethodnog dogovora sa vama, siječe nokte u vašoj kući, znajte da vam želi neslogu i svađu.

Gosti iz kuće ne treba sami da iznose poklone.

Nikome, pa ni najboljim prijateljima, ne dozvolite iznošenje iz kuće predmeta. Ako želite nekome nešto da poklonite, sami iznesite predmet i predajte ga na kapiji ili ulici. Ako učinite suprotno i dozvolite gostu da iznese nešto iz vaše kuće, tumači se da ste mu dozvoli da svjesno nosi blagostanje iz vašeg doma.

Ako vas svrbi desni dlan?

Staro je vjerovanje da će vam novac otići ukoliko vas svrbi desni dlan.

Ako vas svrbi lijevi dlan?

Svrab lijevog dlana, vjeruje se, znači dolazak novca.

Ako vas svrbi nos?

Biće svađe, mada u nekim krajevima kažu da, ako vas svrbi nos očekujte poljupce.

 Zašto treba izbjegavati da istovremeno siječete nokte ruku i nogu?

Ako istovremeno siječete nokte ruku i nogu vašu kuću će da zadesi neka nesreća ili žalost.

NIKADA NE BISTE POGODILI: Ovo je pravo ime Ane Bekute, promijenila ga je zbog KARIJERE!

Srbijanska pjevačica Ana Bekuta rođena je u Priboju 6. septembra 1959. godine pod imenom Nada Polić.
Godine 1985. postala je prilično poznata, a na prijedlog Predraga Vukovića Vukasa, promijenila je ime po kojem je postala i slavna, prenose srbijanski mediji…
Razlog je bio prilično razuman – u to vrijeme bilo je dosta Nada koje su se bavile narodnom muzikom, i to već afirmisanih, poput Nade Topčagić, Nade Mamule, Nade Knežević, Nade Obrić…

Ispovijest- Nasljedila je ogromno bogatstvo i ostavila me: Moj sin se navikao da mu nema majke!

Ne znam hoću li više ikada u životu verovati nekoj ženi. Imali smo skladan brak. Ja sam radio, dobro zarađivao, a ona je kod kuće brinula o našem sinu.
Nekoliko dana nakon što smo proslavili njegov treći rođendan došla je do mene i rekla da želi razvod
Muškarac iz Zagreba neprijatno se iznenadio kada je supruga došla i rekla da želi razvod. Verovao je da imaju lep život, ali ona nije mislila tako. Ostavila ga je čim je saznala da je bogata naslednica.
Ovo je njegova ispovest:
“Slomila mi je srce. Ne znam hoću li više ikada u životu verovati nekoj ženi. Imali smo skladan brak. Ja sam radio, dobro zarađivao, a ona je kući brinula o našem sinu. Nekoliko dana nakon što smo proslavili njegov treći rođendan došla je do mene i rekla da želi razvod. Bio sam potpuno šokiran. Pitao sam je: “Zašto?”, a ona je samo promrmljala da nije srećna.
Uzela je stvari i otišla, ostavila je i mene i dete. Nedeljama nisam bio sposoban ni za šta. Uzeo sam bolovanje jer nisam mogao da radim. Sestra je brinula o mom detetu koje je stalno pitalo gde mu je mama. Nisam znao kako da mu objasnim da nas je ostavila. Ni dan danas mi nije jasno kako sam preživeo taj period života i ostao normalan.
Nakon nekoliko meseci saznao sam zašto je otišla. Njena sestrična mi je rekla da je nasledila veliko bogatstvo od tetke iz Australije koja nije imala nikoga. Pomalo mi je postalo jasno da je sa mnom bila samo zbog egzistencije.
Upoznali smo se na koncertu. Ona je bila iz jednog malog mesta u Slavoniji, a tada je živela u malom podstanarskom stanu na periferiji Zagreba s cimerom. Učinila mi se kao devojka koja želi miran porodičan život.
Ja sam odrastao u centru grada u dobro situiranoj porodici. Roditelji su mi dali kuću u kojoj smo zajedno živeli, venčali smo se i dobili dete. Sve se činilo sasvim normalnim. Živeli smo opušteno i srećno, barem sam ja to tako doživljavao.
Ostavila sam muža zbog 18-godišnjaka: Ovako je sve počelo!
Tek kasnije sam vratio film u glavi. Setio sam se da su me prijatelji oprezno upozoravali da me ona ne voli previše, da je nekako hladna. Ja sam naivno verovao da je pomalo sramežljiva pred njima i ne pokazuje osećanja. Ali, kada bolje razmislim, s emocijama je bila površna i kada smo bili sami. Shvatio sam da sam joj samo bio “dobra prilika” za lagodan život. Iako njeni roditelji nisu siromašni, ali nisu ni bogati. Imaju sve što im treba za skroman život.
Koliko god me ovo iskustvo potreslo, sada sam srećan što je nasledila to bogatstvo. Jer, da nije, celog života bi glumila da me voli. Ovako je to trajalo samo šest godina. Ne znam hoću li se više ikada zaljubiti. Znam da na svetu ima dobrih i iskrenih žena, ali nekako nemam poverenja ni u jednu, barem ne za sada.
Trenutno mi je na prvom mestu moj sin koji se navikao da mu majke nema u kući. Ponekad njena sestričina dođe po njega i odvede ga mami koja tada pokušava da nadoknadi osećanja skupim igračkama. Kako stvari sada stoje, ne želim da je vidim ni na sekundu. Znam da ću morati da budem u nekakvom kontaktu s njom zbog deteta, ali za sada mi je to previše stresno. Sve što želim je mir.”

Ovo su TEKSTOVI PORUKA koje su kod Jelene Marjanović NAĐENI U TELEFONU!

Pet prepiski ubijene Jelene Marjanović pronađeno je u telefonu do kog je došla policija, a koji je ubijena pjevačica koristila krijući ga od ostalih ukućana.
– Matora stalno zvoca, pjevala sam jutros do četiri, a sad perem i čistim kao Pepeljuga – ovo je jedna od poruka koju je pjevačica Granda Jelena Marjanović poslala sa telefona koji je početkom septembra nađen nedaleko od porodične kuće Marjanovića u Borči.
Kako je rekao izvor iz istrage, Jelena je tajno koristila telefon da se dopisuje sa bliskom osobom čiji se identitet drži u tajnosti. Ostali mobilni aparati bili su pod budnim okom Zorana Marjanovića koji je uvijek kontrolisao s kim se ona dopisuje.
Jelena je tako mogla nesmetano da piše bez nadzora muža, da opisuje osjećanja i šta preživljava.
– Taj telefon je bio poluispravan, poslije Jelenine smrti ga je koristio Jelenin svekar Vladimir. Sumnjivo je to što Zoran nije poslušao policajce i predao im sve mobilne telefone ubijene supruge iako su mu to više puta naglasili. Kasnije se pravdao da je taj telefon nađen u nekoj od fioka, i kako je mislio da uopšte ne radi – rekao je izvor.
Kako navodi Srpski telegraf, neke od drugih poruka koje je Jelena slala sa telefona bile su:
– Evo me, vidimo se kad završim obavezno po dogovoru
– Ne mogu više nikoga da gledam po*izdeću
– Idem da vježbam, ne mogu više da slušam da sam debela, ostaje samo da gladujem
– Da mi nije djeteta odavno bih otišla iz ovog pakla
Podsjećamo, zločin nad pjevačicom desio se 2. aprila prošle godine u Borči, a njen suprug Zoran Marjanović i dalje je u pritvoru zbog sumnje da je povezan sa zločinom.
ekskluziva.ba

nedjelja, 22. listopada 2017.

KIŠA, GRMLJAVINA, SNIJEG, SVE DO…: Pogledajte prognozu vremena za narednih nekoliko dana

Danas u jutarnjim satima, u zapadnim područjima Bosne pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku zemlje malo do umjereno oblačno i sunčano
Poslijepodne jače naoblačenje s zapada, u Krajini i Posavini će uvjetovati kišu. U ostatku zemlje, padavine se očekuju do kraja dana ili u večernjim satima. Uz kišu, mogući su i pljuskovi sa grmljavinom. Intenzivnije padavine očekuju se u noći s nedjelje na ponedjeljak. Očekivana količina padavina od 15 do 25 l/m2, a u zapadnim i sjeverozapadnim područjima do 30 l/m2. Vjetar umjeren do pojačan, južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura od 6 do 15, a najviša dnevna do 24 stupnja.
Sutra pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Na planinama sa slabim snijegom. Kiša će mjestimično biti i intenzivnija. Poslijepodne i krajem dana padavine će postupno oslabiti. Očekivana količina padavina u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima do 50 l/m2. Jutarnja temperatura od 4 do 15, a najviša dnevna do 16 stupnjeva.
U utorak u Bosni umjereno do preteženo oblačno vrijeme. U jutarnjim satima ponegdje i prijepodne s slabom kišom, a na na planinama slab snijeg. U Hercegovini umjereno oblačno. Jutarnja temperatura od 3 do 14, a najviša dnevna do 17 stupnjeva.
U srijedu u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima, ponegdje u centralnim i istočnim područjima može pasti malo kiše, a na planinama i malo snijega. Jutarnja temperatura od 3 do 13, a najviša dnevna do 17 stupnjeva.

LEPA BRENA PROSLAVILA 57. ROĐENDAN: Oduševićete se kada vidite kakav je poklon dobila!

Najpopularnija pjevačica u bivšoj Jugoslaviji proslavila je juče rođendan u krugu najmilijih.
Lepa Brena napunila je 57 godina i putem društvene mreže Instagram odlučila da podijeli neke trenutke sa proslave, piše “Nadlanu
Slavljenica se zahvalila pratiocima na mnogobrojnim čestitkama koje su joj pristizale i postavila je fotografiju rođendanske torte koja nikog nije ostavila ravnodušnim.
U pitanju je bijela torta koja je na vrhu imala poklon, a u sredini se nalazio Brenin lik.

Budućnost je stigla: Mašina koji pegla i slaže čist veš!


Mnogim ženama se želja ostvarila! Ova čudo-mašina će se 2018. godine naći u prodaji.
Budućnost je stigla. Stigla je i donijela nam mnoštvo korisnih aparata, koji će nam olakšati dovoljno složen i brz život. Najzad je ostvaren san mnogim ženama! U San Francisku su izumili mašinu FoldiMate koja sama pegla i slaže čiste stvari! Zar to nije čudo?
Treba samo ubaciti u mašinu maksimalno 15 stvari i, već nakon jednog minuta ona će vam ih vratiti lijepo složene, a vi samo treba da ih stavite u ormar (ovo, naravno, može svako da uradi)…
Ovaj izum je već naručilo nekoliko prvih kupaca. FoldiMate će im biti dostavljen tokom 2018. god. Cijena, naravno, nije mala – treba izdvojiti 700-800 dolara za jednu ovakvu stvarčicu. Ali ovo je odlična investicija, jer ćete uštediti mnogo vremena i snage.
Kako radi FoldiMate?
Sve ovo postiže zahvaljujući transportnom pojasu i robotnim manipulatorima. Vašu odjeću će oblivati vrela para, a slagaće je posebne “robo-ruke”. Možete dodavati i specijane kapsule, koje će dati vašoj odjeći prijatan miris.
Ovaj video će vam razjasniti kako će raditi ovo čudo od tehnike:

POTRESNI DETALJI PJEVAČICINOG ŽIVOTA: NA DAN KAD SAM SAHRANILA MUŽA, NJEGOVI SU ME IZBACILI NA ULICU SA BEBOM!

Idila je trajala do moje 19. godine, kada se dogodila nesreća, a onda je sve krenulo naopako. Mislila sam da neću preživjeti – ispričala je Stoja Novaković o tragediji
Pjevačica Stojanka Novaković prvi put je iznijela u javnost detalje svoje životne drame, koja se dogodila na dan kada je sahranila svog prvog, tragično nastradalog muža, sa kojim ima sina Milana (28).
Sve se desilo u selu Perlez, a Stoja je imala samo 19 godina kada je njen prvi suprug poginuo. Pričalo se da je izvršio samoubistvo zbog pjevačice, a Stoja je nedavno izjavila kako nije kriva za njegovu smrt. Nove detalje tragedije otkrila je u emisiji “Iz profila”.
– Udala sam se vrlo mlada, sa 16 godina, za čovjeka kojeg sam neizmjerno voljela, kao i on mene. Sina sam rodila sa 17 godina i ubrzo počela da nastupam sa jednim bendom, uz suprugovu saglasnost. Idila je trajala do moje 19. godine, kada se dogodila ta nesreća, a onda je sve krenulo naopako – ispričala je pjevačica.
– Porodica mog supruga me nikada nije voljela, od samog početka sam im smetala. Istog dana kada je moj muž sahranjen, njegova porodica je mene i moje dijete od tri godine izbacila na ulicu! Nisam stigla ni stvari da ponesem, izašla sam bez ičega. Gledam ono maleno dijete i ne znam kuda ću – rekla je Stoja.
Stojini roditelji se nisu slagali sa njenom preranom udajom, pa nije mogla da se vrati kući.
– Cijeli taj dan, do kasno u noć, išla sam kroz selo i na sav glas vrištala i plakala! Mislila sam da neću preživjeti. Narednih nekoliko mjeseci sin i ja smo bili kod moje drugarice, s njom sam dijelila posljednju šolju kafe i posljednje parče hljeba. Naravno, morala sam da nastavim da pjevam po kafanama da bi moje dijete imalo šta da jede – završila je Stoja, koja je danas među najangažovanijim folk pjevačicama.
telegraf.rs

PSIHOLOZI TVRDE: Ovo je rečenica koja smiruje baš svako dijete

Danima internetom kruži rečenica, ustvari savjet kojeg smo sa oduševljenjem prihvatili. Naravno da ćemo ga prvom prilikom probati.
Kada dijete zaurla iz nekog svog razloga – zbog boli, razočaranja, ljutnje ili nemoći, najgore što možete napraviti jest povikati na njih ili, još gore, kazniti ih. Umjesto toga, kažu psiholozi, samo ih pitajte:
Je li problem mali, srednji ili veliki?
Samo to!
Psiholozi tvrde da je upravo ta jednostavna formulacija dovoljna zbog tri jako važna razloga:
1. Čim postavite to pitanje, djetetu dajete do znanja da ste upravo prihvatili vijest o njegovom problemu i odmah pokazali suosjećanje.
2. Odmah potom dijete će stati, promisliti i samo procijeniti koliko je doista velik njihov problem.
3. Čim ste ga postavili, dijete ste zapravo suptilno potaknuli da svoj problem riješi sam.
Kada vam dijete odgovori koliki je njegov problem tada i vi može znati kako pristupiti njegovom brzom rješavanju.
Zvuči tako jednostavno, lako i logično. Neka problem nestane jednako brzo kao što je nastao.
Izvor: novi.ba

Mladoženja ostavio mladu DVA dana pred svadbu: O njenom postupku bruji cijeli svijet!

Sara Kamins je mislila da će vjenčanje biti najljepši dan njenog života!
Međutim, njen vjerenik je raskinuo sa njom 2 dana prije svadbe. Sara je bila potpuno slomljena, naročito zato što je vjenčanje planirala pune 2 godine. Gosti su već bili pozvani, a skoro svi troškovi su bili plaćeni.
Morala je da otkaže vjenčanje i obavijesti sve zvanice, piše “Likemag“…
Međutim, ova 25-ogodišnjakinja nije htjela da dopusti da je tuga slomi. Došla je na sjajnu ideju! Riješila je da ipak iskoristi to što je restoran već plaćen, pa je priredila veliku feštu za beskućnike.
Uz pomoć organizatorice vjenčanja, bacila se u akciju. Doveli su više od 100 beskućnika, koji su imali gozbu svog života. Oni su uživali u ukusnoj hrani, a nisu imali dovoljno riječi zahvalnosti.
Nadamo se da će sljedeća fešta zaista biti povodom njenog vjenčanja. U međuvremenu, ljudi iz cijelog svijeta joj se obraćaju sa riječima divljenja i podrške.
Pogledajte detalje u videu:

petak, 20. listopada 2017.

Nova svađa između Viki Miljković i Jelene Karleuše zapalila studio: “ČAPLJO IZ MARINKOVE BAR

Srbijanske pjevačice Jelena Karleuša i Viki Miljković su animozitet iz prethodne dvije sezone prenijele i na trenutno aktuelnu, a u subotu gledaoce “Zvezda Granda” očekuje pravi haos koji je otpočeo jer je plavokosa pjevačica dovela u pitanje stručnost svoje koleginice.
– Za razliku od tebe, ja sam profesor muzike – uzvratila je Viki Karleuši na prozivku.
– Čaplja iz Marinkove bare – osula je Jelena po Miljkovićevoj, na šta ju je dočekao njen spretan odgovor:
– Čaplja ima mršave noge i tačno je, ja ih imam. A pokaži ti svoje! – nastavila je Viki.
– Za razliku od tvojih, čapljo, moje divne noge u u Balensijagi izgledaju kao milion dolara – nije se dala Jelena, ali se ni Miljkovićeva nije zaustavila:
– Malo gabaritna, al nema veze!
Raspravu je zaključio Dragan Stojković Bosanac konstatacijom da njihovi muževi ne rade pravi posao kod kuće kad njih dvije dolaze na snimanje željne svađe, piše “Pulsonline“…

Jedna je MAJKA – Ovaj video je rasplakao milione ljudi. Pogledajte i zašto!

Na Facebook stranici „Love What Matters” objavljen je emotivan video sa majkom koja prvi put u naručju drži svoju prijevremeno rođenu bebu.

Video mame Jessice i njenog sina Huga vrlo brzo je obišao svijet i postao veoma popularan. Hugo je naime rođen deset sedmica ranije, a nakon rođenja odmah je smješten na odeljenje neonatologije.

Video koji je objavljen na Facebooku za vrlo kratko vrijeme postao je popularan, a osoba koja ga je objavila naglasila je da je cilj bio da se pokaže nevjerovatna snaga, neraskidiva povezanost i ljubav između majke i djeteta.
Pogledajte OVDJE.
modni.ba

Prijeti li i BiH epidemija morbila? Samo u Prištini najmanje stotinu zaraženih, jedno dijete umrlo

Jedno dijete je preminulo, a najmanje 100 osoba na Kosovu zaraženo je ospicama, javila je u srijedu “Radio-televizija Srbije” (RTS).
Na području Prištine ospice, poznate i kao male boginje, ima već više od 100 građana, a epidemija je, kako navodi “RTS”, zabilježena nakon 16 godina pa je započela primjena mjera pojačanog nadzora i vanredno vakcinisanje u centralnom dijelu Kosova, u Gračanici i okolici, piše “Fena”…
Pojačan nadzor, među ostalim, podrazumijeva i hitno vakcinisanje, prvenstveno djece u dobi od dvije do sedam godina, a takve mjere počeo je primjenjivati Dom zdravlja u Gračanici, navodi “RTS”.
Četvoro oboljelih, koje je prijavio Zavod za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici, nalazi se na bolničkom liječenju.
Prema riječima epidemiologinje Goranke Lončarević, s Instituta “Batut”, riječ je o osobama koje su nevakcinisane ili nepotpuno vakcinisane, koje su hospitalizovane, ali u dobrom opštem stanju.
Epidemiolozi upozoravaju da kolektivna zaštita ne postoji i da je ukupni postotak vakcinisanog stanovništva na teritoriji Srbije daleko od zadovoljavajućeg, a najmanje je vakcinisanih u velikim gradovima – Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu.
“Od 2016. ima 9.000 oboljelih. U Rumuniji su zabilježena 43 smrtna ishoda, epidemija je u Makedoniji, Austriji i rizik od transmisije postoji, posebno u ovom jesenskom periodu”, upozorava Goranka Lončarević iz Instituta za javno zdravlje “Batut”.
Od početka godine, inspekcija srbijanskog ministarstva zdravlja podnijela je 305 prekršajnih prijava protiv roditelja koji nisu vakcinisali svoju djecu.
Ospice, poznate i kao morbili ili male boginje, vrlo su zarazna virusna bolest. Njezini glavni znakovi su povišena temperatura, kašalj i osip koji se širi od glave do ekstremiteta.
Bolest se najčešće pojavljuje zimi i u proljeće, a iako se ubraja u dječje zarazne bolesti, od nje obolijevaju i stariji. Izvor zaraze isključivo je bolestan čovjek.
loading...