loading...

petak, 30. lipnja 2017.

6 BRUTALNIH istina o SAMOHRANIM MAJKAMA i ljubavi koje mora da zna svaki muškarac!

Bez obzira na to koliko dece ima, nijedna samohrana majka nije zavetovana na celibat samo zato što je na svet donela nov život.
Mnogi muškarci imaju brojne predrasude koje se tiču samohranih majki, i mnoge od njih su potpuno pogrešne.

Istina je potpuno drugačija:

1. I dalje želi da se oseća poželjno

Jedna jako čudna stvar dešava se mnogim ženama kada postanu majke – muškarci uglavnom prestaju da o njima misle kao o seksualnim bićima vrednim obožavanja.

Samo zato što je žena postala i majka, to ne znači da je manje seksi.

2. Ne toleriše gluposti

Mnogi od nas na samom početku veze lako prelaze preko određenih stvari, međutim, majke nemaju ni vremena ni živaca za pretvaranje.

Ako želite da se igrate igara, zavlačite je i niste sigurni šta zapravo želite, to je sasvim u redu – samo ne očekujte da će to proći kod nje.

Odrasla žena očekuje i zaslužuje odraslog muškarca.

3. Bićete na njenom spisku, ali teško na prvom mestu

Žene stalno moraju da se bave prioritetima – bilo da su u pitanju deca, posao, staranje o domu ili bilo koja druga od milion stvari sa kojima svakodnevno mora da izađe na kraj.

Samohranim majkama je posebno teško jer moraju da se sete da ponekada i sebe stave na prvo mesto. Zato ne očekujte da ćete biti ceo njen svet i da će se samo baviti vašim potrebama.

I dalje će vas voleti i podržavati, ali ne postavljajte joj ultimatume u vezi sa tim šta bi trebalo da joj bude najvažnija stvar na svetu – jer svi znamo odgovor na to pitanje.

4. Može da zaboravi da napravi vremena za sebe

Ponekada će zaboraviti da vam pošalje poruku. Ponekada će otkazati izlazak u poslednjem trenutku. Ponekada će zaboraviti da uopšte postojite, ali to uopšte ne znači da namerno to radi.

Ona ne ignoriše vas, već svoje potrebe koje uključuju ljubav i vreme provedeno sa romantičnim partnerom.

5. Možda će oklevati

Samohrana majka možda misli da je napravile određene loše odluke u životu i zbog toga neće žuriti sa donošenjem novih. Te odluke su joj takođe donele i veliku radost, ali i mnogo odricanja.

Ako se plaši da vam se u potpunosti preda, problem nije u vama, već u njenom strahu da će možda napraviti pogrešnu odluku – samo ovaj put ona neće uticati samo na nju, već će se odraziti na njenu decu.

Zapravo, trebalo bi da budete oduševljeni ako želi da se stvari odvijaju sporije jer je to jasan znak da želi da vas uvede u njen život.

6. Ne trebate joj, ali vas želi

Ne očekujte da će vam šaputati na uvo koliko vas želi. Ona je odrasla osoba i ne trebate joj. Ona je roditelj. Sve što joj treba može sami da uradi.

Ali činjenica je da je izabrala vas jer vas želi, a to je mnogo bolje od potrebe.

DREVNA JAPANSKA TAJNA: Uradite OVO jednom sedmično i vaše LICE će izgledati 15 godina MLAĐE!

Kako bi vaša koža bila zdravija i ljepša, nisu potrebni skupi preparati prepuni hemikalija. Isto važi i ako želite da vam koža izgleda mlađe.
Priroda je svakako bolje rješenje, a ovaj preparat se već mnog godina koristi za njegu lica i vrlo je efikasan. Glavni sastojak je rižina voda, a svi znamo koliko je zdrava, piše “Megagiga“…
Vrlo je dobra za probavni sistem, pomaže kod bolesti crijeva, a osim toga, dobra je i za kožu. Smanjite će upalu i smanjiti vidljivost bora.
Ova maska je odlična i zato je probajte. Vaša koža će izgledati ljepše, mlađe, prekrit ćete ožiljke i očistiti kožu. Nanosite je jednom sedmično.
Sastojci
  • 3 kašike riže
  • 1 kašika meda
  • 1 kašika mlijeka
Priprema
Skuhajte navedenu količinu riže i odvojite tu vodu u posudu. Sačekajte da se ohladi i onda dodajte u rižinu vodu med i mlijeko. Sve to pomiješajte. Dobijenu smjesu nanesite na kožu masirajući.Ostavite da djeluje na koži 15-ak minuta, a potom saperite mlakom vodom.

ISPOVIJEST BEOGRAĐANKE: “Ostavio me je dečko, a samo sam ga jednom prevarila!”

Iskušenje je, prema riječima 23-godišnje Beograđanke Aleksandre M., naišlo nakon prvih godinu dana veze sa godinu dana starijim Goranom…
Ovaj život je nevjerovatno komplikovan. One koje volimo, ne vole nas, oni koji nas vole, mi njih ne volimo i tako u krug…
Ono što se vremenom mijenjalo bio je možda samo moral. Ispravka, lažni moral – onaj oličen u tezi kako se bake sjećaju vremena kada je pogled značio prevaru, piše “Telegraf“…
A onda su “u igru” uletjele njihove unuke koje prevare nekoga prije nego što pošteno stignu i da ga pogledaju.
“Ma, ajte molim vas! Pogled bio prevara, a vanbračna djeca se rađala iza svakog trećeg plasta sijena na selu”, počinje priču za “Telegraf” 23-godišnja Beograđanka Aleksandra M, studentkinja jednog privatnog fakulteta, čija nas je ljubavna ispovijest ostavila bez riječi, prije svega zato što savršeno opisuje kako 20-godišnjaci gledaju na to koliko je puta sasvim “u redu” prevariti dečka.
Da, većina Aleksandrinih drugarica, ma kako vam to zvučalo, odista misli da je prevariti dečka – sasvim u redu! Tako barem ona tvrdi.
“Nemam problema da vam sve ispričam, onako iz prvog lica. Zašto bih imala, kad se ničega ne stidim”, iskrena je ova, neki bi rekli, tipična gradska djevojka, koja stičemo utisak ne voli da joj drugi mnogo “sole pamet”.
“S Goranom sam bila u vezi svega sedam dana, a već sam znala da je on onaj pravi”, udubljuje se u priču Aleksandra
“Znaš ono kad se sve poklapa – i leptirići u stomaku, i ono što ti “mozak sve vreme poručuje”. Frajer stariji od mene godinu dana… Bre, sve skroz na mjestu. Nije ni čudo što smo godinu dana bili “ko vezana crijevca”. Kud on, tu i ja”, priča Aleksandra.
Nakon 365 dana, kaže, naišlo je prvo iskušenje. Sasvim neočekivano…
“Od samog početka smo imali slobodnu vezu. Nije to baš bilo, ono “on ide svojim, a ja svojim putem”, ali jednostavno nismo gušili jedno drugo. Ja za njega mogu da tvrdim da me nikada nije prevario! Ma, mogu da se kladim u to da mi umre mama… Stvarno… Ja sam s duge strane napravila jednu malu grešku”, sjeća se Aleksandra.
“Goran me je prvi put otkako smo u vezi pustio prošle godine da idem sama na more. Otišla sam u Budvu sa Dragicom, najboljom drugaricom, s kojom se znam od šeste godine. Pravo da ti kažem, prijalo mi je da malo iskuliramo, ali ne u fazonu da imam nešto protiv Gorana ili naše veze, nego onako. U sobi do nas bila su četiri Dorćolca. Jedan dečko mi je baš privukao pažnju, onako markantan, crn… Bio je totalna suprotnost Goranu…U svakom smislu”, priča Aleksandra odmah prelazeći na stvar.
“Trebalo mi je tri dana da shvatim da me “značajno gleda”… “Ona stvar” se desila nakon sedam dana, sasvim spontano, na zabavi koju su momci napravili na terasi… Sad kad razmišljam o svemu, ne mogu da se sjetim ni kako ni zašto… Jednostavno smo se prepustili atmosferi – noć, napolju skoro 40 stepeni, vermut u kombinaciji sa još nekim pićem, i eto…”, bila je pomalo štura na riječima 23-godišnja studentkinja napominjući da je po povratku u Beograd čvrsto riješila da Goranu ništa ne kaže.
“Učinilo mi se da je to najpametnije. Znaš kako matori kažu da “od viška boli glava”… Ili, tako nekako. Uglavnom, ovo je bio prvi put da sam ga prevarila. Majke mi, prije toga nikoga nisam ni poželjela, ne daj bože – poljubila”, pravda se Beograđanka.
Aleksandrinu tajnu znala je samo njena drugarica Dragica, koja je na zabavi završila sa drugom Aleksandrinog “novog izabranika”. O svemu su čvrsto riješile da šute, sve dok se nisu posvađale.
“Mislim da se Dragica cio život ložila na Gorana. Ustvari, sad nakon svega sam sigurna u to! Pošto smo se posvađale oko neke totalne gluposti, Dragica je otrčala do njega i sve mu ispričala. Goran me je istog trenutka nazvao i preko mobilnog raskinuo sa mnom! Da li možete da vjerujete da je nakon više od godinu dana veze, sa mnom raskinuo preko telefona?”, pita nas zgranuto Aleksandra dodajući:
“Ja nikada nikome nisam ispričala da se Dragica iste večeri na žurci smuvala sa nepoznatim tipom. Nijednog trenutka nisam pala u iskušenje nakon svega što mi je priredila da joj se osvetim”, napominje Aleksandra dodajući da mala prevara poput one koju je ona napravila nije vrijedna toga da ostane bez momka kojeg je iskreno voljela.
“Mislim da jedna mala, glupa prevara poput one koju sam ja napravila nije razlog da neko u sekundi rasturi nešto što smo gradili čitavu godinu! Stojim iza ovih svojih riječi, a tvrdim da većina mojih drugarica isto razmišlja. Ne kajem se zbog onoga što sam uradila. Sve bih ponovila!”, kategorična je Aleksandra ostavljajući nas u dilemi.
Može li prevara da bude mala, glupa i bezazlena? I ako se tako nešto na neki način (kakav god on bio) i utvrdi, da li je treba oprostiti?
Da li biste joj vi oprostili?

Marija Šerifović se oglasila, uputila posebnu poruku i oduševila sve fanove u BiH

U Beogradu je sinoć održano veliko finale muzičkog showa “Zvezde Granda” u kojem je pobjedu odnio Srbijanac Aleksa Perović i Makedonac Riste Risteski.
Perović je pobjedu odnio nakon glasanja stručnog žirija, dok je predstavnik iz Makedonije slavio zahvaljujući glasovima publike.

 

Nakon cijele manifestacije na Facebooku je reagovala i jedna od članica stručnog žirija Marija Šerifović se oglasila i čestitala pobjednicima, ali i uputila posebnu poruku za sve fanove iz Bosne i Hercegovine. Također je uz tekst objavila i fotografiju sa drugoplasiranim Arminom Dedićem.
“E pa dragi moji, prođe još jedno finale takmičenja Zvezda Granda. Prije svega, želim da čestitam svim finalistima i cijeloj ekipi na sjajnom poslu tokom cijele sezone, a zatim da čestitam pobjednicima Aleksi Peroviću i Risteu Risteskom, bravo momci! Poruka od svih vas stiže na milion, zato nekako i imam potrebu da vam se ovako obratim. Naime, dosta vas u inboxu piše kako je finale namješteno, za šta odgovorno mogu da tvrdim da nije istina. Žiri je glasao u skladu sa svojim afinitetima, i svakome od nas je neko više ili manje prirastao srcu u odnosu na drugog takmičara. Zato i ne želim da ulazim u glasanje žirija. Što se SMS glasova tiče, Makedonija je imala samo jednog predstavnika i naravno da su glasovi odatle otišli za samo jednog kandidata. Zato dragi moji prijatelji, fanovi i divni ljudi iz Bosne i Hercegovine svi ostali glasovi su se raspodijelili na nekoliko kandidata. A što se tice Armina Dedića budite bez brige njega čuva neko mnogo jak”, napisala je Marija, prenose srbijanski mediji…

NAKON PRIČE DA GA JE SUPRUGA VARALA I DA SE RAZVODI: Lukas otvorio dušu i rekao šta mu leži na srcu!


Pjevač je na nastupu na jednom splavu emotivno otpjevao pjesmu “Nisam preživeo neverstvo tvoje” i pred svima je otvorio dušu o tome kako se osjeća nakon priča da ga je supruga Sonja prevarila sa proslavljenim košarkašem Markom Jarićem i da se njih dvoje razvode.
– Kako ne volim što su oko mene toliko loši ljudi, ne mogu da budem poput njih. Oni bi voljeli da nisam dobro, ali ja sam odlično i biću takav još sto godina. Borim se za sebe iako tamo neki žele da me unište, neće uspjeti to tek tako lako – poručio je Aca Lukas tokom nastupa na splavu „Port”, a ova njegova poruka mnoge je raznježila jer su hit i ove riječi povezali sa situacijom u kojoj se trenutno nalazi.

Folk pjevač Aca Lukas prekjuče se vratio iz Turske gdje je, nakon skandala oko navodne prevare njegove supruge Sonje sa Markom Jarićem, otišao da se njih dvoje pomire i da izglade sve nesuglasice u braku.

Nije poznato da li joj je oprostio aferu i šta se zaista desilo između njih, ali se iz Antalije vratio sam, dok je Sonja zajedno sa njihovom kćerkom Viktorijom ostala u poznatom ljetovalištu iz koga bi, kako saznajemo od izvora bliskih paru, trebalo da se vrati ovih dana.

Ona je sa kćerkom Viktorijom otišla u Tursku čim su se pojavile spekulacije da je nevjerna i da se razvode. Pjevač je, inače, pri slijetanju na Beogradski aerodrom bio vidno neraspoložen i trčao je ka stepenicama sve do automobila kako ne bi bio uslikan.

I na splavu oko njega je bilo još više tjelohranitelja. Na pitanja da li se pomirio sa Sonjom i oprostio joj sve, kao i zašto je unajmio obezbjeđenje, Lukas nije želio da odgovara. A Marko Jarić, koji je navodno osvojio njegovu ženu, već uveliko je u Beogradu, u koji je došao sa kćerkicama i za “Blic“ je ispričao da su priče o tome da Sonja vara Acu sa njim gluposti i da ne želi da komentariše.

Pomiješajte mrkvu,maslinovo ulje i … – Od ovog se dobija predivan taman ten – brzo!

Sve što namažemo na kožu dospijeva nam u krvotok. Znajući to poželimo koristiti što prirodniju kozmetiku pa i onda kada je riječ o sredstvima za sunčanje. Zato vam donosimo najjednostavniji recept za ulje za sunčanje kojeg možete napraviti sami, a koji u sebi sljubljuje tri dragocjena sastojka za kožu – orahe, mrkvu i maslinovo ulje

Ovo ‘uradi sam’ ulje za sunčanje zapravo je macerat, pripravak koji se dobiva potapanjem ljekovitih biljaka u ulje. S obzirom da je njegov zaštitni faktor oko pet preporuča ga se koristiti kad je koža već potamnjela, odnosno kada je sunce slabije.

Koža namazana ovim maceratom koji se radi od zelenih oraha, mrkve i maslinova ulja bit će mekana, podatna, nahranjena i zaštićena.

Mrkva je puna beta-karotena, jakog antioksidanta koji štiti kožu od UV-zraka. Istraživanja su pokazala da je prirodni beta-karoten puno bolji i zdraviji od sintetskog koji se koristi u mnogim kremama za sunčanje.

Orasi su krcati vitaminom E, također jakim antioksidantom neophodnog za zdravu i lijepu kožu te sadrže izrazito zdrave masnoće zbog čega djeluju i antikancerogeno.

Maslinovo ulje zahvaljujući visokom postotku nezasićenih masnih kiselina i vitamina A i E pomaže u zaštiti od sunca te vrlo blagotvorno djeluje na osjetljivu kožu.

S obzirom da macerat treba odstajati mjesec dana preporučamo da ga napravite čim prije kako bi bio spreman kad krenete na more.

Sastojci:

6-7 zelenih oraha
jedna veća svježa mrkva ili dvije manje
maslinovo ulje
Postupak:

Orahe raščetvorite i stavite u staklenku.
Naribajte mrkvu te zalijte sve maslinovim uljem.
Staklenku ostavite da odstoji na suncu oko mjesec dana te je povremeno protresite.
Kada prođe mjesec dana macerat procijedite i dobiveno ulje spremite u bočicu.
Savjet: Koristiti možete i orahe koji su već malo sazrjeli, odnosno otvrdnulo tako da ih jednostavno usitnite čekićem. Čuvate li ulje na hladnom i tamnom mjestu moći ćete ga koristiti i sljedeće godine.


zadovoljna.hr

Žena koju muškarac nikada ne zaboravlja – Kako postati femme fatale?

Femme fatale – fatalna žena, koju muškarac nikada ne zaboravlja. Pročitajte koje su njene odlike.

Žena (Foto: cure.ba)
Iako vjerojatno mislite drugačije, fatalna žena nije ona ljepotica. Zapravo je između ljepotice i femme fatale velika razlika. Kada ljepotica dođe u veće društvo naravno svi muškarci ostanu bez daha i bez teksta. Ali kada prođe pola sata ljepotica dosadi i ostaje sama. S druge strane je femme fatale žena koja s svojom karizmom, ponašanjem i samosvješću uvijek mušku pažnju. To je žena koju muškarci nikada neće zaboraviti. One  pažnju ne dobivaju zbog zapanjujuće ljepote, oblina ilikakavih drugih vanjskih stvari, već zbog svoje fatalnosti. Ništa ne odbija više od niskog samopouzdanja i niske samosvjesti.
Ljepotica s savršenim tijelom oduševljbva muškarca neko vrijeme. Ili je za muškarce koji vole samo savršeno tijelo ali to će često i mit. Ali muškarci vole žene koje su inteligentne i imaju nešto u glavi. Naravno i to da imaju dobar smisao za humor koji je povezan i s njenom inteligencijom. Smisao za humor kod žena privlači muškarce jer je svakodnevni život pun stresa i kao i svi vape za smijehom i opuštanjem. Muškarci su cijeli život kao na utrci moraju biti najpametniji, najbolji stalno se takmiče. Zato ih ništa ne privlači više od žena s kojima se mogu opustiti nasmijati i dobro provoditi. Žena s smislom za humor sigurno je femme fatale.
cure.ba

Zavrtjeće vam se u glavi kada čujete KOLIKO žene plaćaju Bali-begu za intimnu VEČERU sa njim!

Omiljeni turski glumac Burak Ozdživit je riješio da maksimalno iskoristi i unovči svoju popularnost. Naime, Burak glumi u turskoj seriji “Bićeš moja“, koja je postala je posebno popularna u Južnoj Americi i Ujedinjenim Arapskim Emiratima.
Zavrtjeće vam se u glavi kada čujete KOLIKO žene plaćaju Bali-begu za intimnu VEČERU sa njim!
U Dubaiju u trgovačkom centru “City Walk“ horde žena Buraka dočekuju kako bi se fotografisale sa njim.
Djevojke su za susrete “Meet and greet“ početkom godine plaćale velike svote novca. U to je bio uključen kratki razgovor, fotografisanje sa Ozčivitom i personalizovani autogrami.
Ako su uz to želele i grupnu večeru sa turskom zvijezdom, platile su oko 1500 eura.
“Mislim da ljudima ulivam povjerenje. Čim se pojavljujete na ekranu, dobijete isprazne epitete “zgodan“ ili lijep“. Mislim da na ulici ima na hiljade lijepih ljudi i zato treba pokazati prave kvalitete“, kaže Burak.

OVO MORATE IMATI U DOMU – Nauka potvrdila da ova biljka pozitivno utiče na um i tijelo!

Biljka može prezimjeti u zatvorenom prostoru, ali ne odgovaraju joj jako zagrijane prostorije.

Biljka latinskog naziva krasula arborescens, kod nas je poznatija kao japansko drvo, uzgaja se po cijelom svijetu gdje je poznata kao “drvo novca” ili “dolar drvo” zbog njezinih okruglih mesnatih listića koji podsjećaju na nekadašnje kovanice od jednog dolara, piše Dnevno.
Prema narodnom praznovjerju, ova biljka donosi pozitivnu energiju pa kuća koja je ima posjeduje i mnogo novca. Japansko “drvo novca” zbog takvih je vjerovanja često na prozorima ureda i sličnih poslovnih prostora.
Znanstvenici tvrde da je biljka puna plinovitih i stimulativnih sastojaka i eteričnih ulja koja povećavaju mentalnu i fizičku budnost čovjeka i aktiviraju njegove umne i fizičke sposobnosti. Ljudi u njezinoj blizini postaju aktivni i optimistični, više rade i bolje su raspoloženi, počinju pozitivno misliti i na taj način lakše dolaze i do novca – smatraju znanstvenici koji su je istraživali. Ova biljka prema njima pozitivno utječe na ljudsku psihu i poboljšava fizičko zdravlje.
Znanost je tako potvrdila narodno vjerovanje.
Biljka se održava slično kao i kaktusi, u zemlji koja sadrži dosta pijeska, šljunka i lomljene cigle, a ne traži mnogo vode. Pogoduju joj svijetla mjesta. Ako je biljka od proljeća do kasne jeseni vani, sunce joj neće štetiti, a možete je i ukopati u zemlju zajedno s teglom. Dolaskom jeseni i hladnijih dana, kada temperature padnu ispod 10 stupnjeva, potrebno ju je unijeti u kuću. Biljka može prezimiti u zatvorenom prostoru, ali ne odgovaraju joj jako zagrijane prostorije.
cure.ba

SMIRITE NEMIRNO DIJETE U SEKUNDI: Ovo je rečenica koju svaki roditelj mora da zna!

Ako imate problema sa nemirnim djetetom, ovaj trik će ga smiriti u sekundi.
Razlog nije bitan, možda plače i pravi nered jer je polomilo igračku ili mu je zabranjeno da nešto radi.
Nemojte u tim trenucima pokušavati da kaznite dijete jer se ne ponaša kako treba, već mu potpuno mirno postavite ovo pitanje:
“Da li je u pitanju veliki, srednji ili mali problem?”
A kada vam dijete odgovori, predožite mu da zajedno probate da smislite rješenje za trenutni problem.
Sudeći po psiholozima, postoje tri osnovna razloga zbog kojih ovo, naizgled obično pitanje, smiruje djecu:
  • Dijete vidi da prihvatamo i poštujemo njegova osjećanja.
  • Zbog pitanja moraju da stanu, razmisle i procjene situaciju.
  • Postavljanjem ovog pitanja roditelji pozivaju dijete da pokuša da samo riješi problem.

PRVI SIMPTOM RAKA POJAVLJUJE SE NA RUKAMA: Dovoljno vam je OVO da znate kako ćete ga prepoznati!

Na vašim šakama možete provjeriti da li imate simptome raka.
Suhe šake sa pukotinama, normalno je da ruke nekada postanu suhe, ali nekada ta suha koža može da se opire čak i ukoliko koristite kreme i losine i u tom slučaju vi biste trebali posjetiti doktora, piše “Aura“…
Natekle ruke, rak pravi promjene na cijelom tijelu pa tako ako primjetite nešto čudno trebate ići doktoru. Ukoliko vam šake natiču onda bi trebali da tražite stručnu pomoć.
Jak bol u rukama, ukoliko bez ikakvog razloga dobijete bol u rukama to može biti simptom raka. On uzrokuje bolove u različitim djelovima tijela i organa, a to uključuje i šake.

RADA MANOJLOVIĆ NAPRAVILA SKANDAL TOKOM FINALA “ZVEZDA GRANDA”, POPOVIĆ POBJESNIO!

Folk pjevačica Rada Manojlović trebalo je sinoć da bude jedan od 40 tajanstvenih članova žirija, koji su odlučivali o jendom pobjedniku 11. sezone takmičenja “Zvezde Granda”.
Svi koji poznaju Radu Manojlović znaju da sa njom nije lako stupiti u kontakt. U to su se sinoć tokom finala “Zvezda Granda” ponovo uvjerili članovi “Grand produkcije” koji su je zvali kako bi kao jedan od tajanstvenih članova žirija iznijela svoje glasove za takmičare. Međutim, to im nije pošlo za rukom, jer je Radin telefon sve vrijeme bio ugašen.
Saša Popović je zbog ovoga negodovao, jer je Rada jedina od svih članova žirija koja se nije javila i nije glasala.

utorak, 27. lipnja 2017.

Šokantno! – Donna Ares priznala od čega je dobila rak

Donna Ares je u intervjuu koji je radila za Hayat TV priznala od čega se otrovala i šta joj je uzrokovalo rak sa kojim se bori svih ovih mjeseci (od tetrapak mlijeka)
Ovaj snimak će podići buru u javnosti BiH, a sigurno i u regionu te će se mnogi zapitati, šta ustvari kupujemo i koliko je to sigurno.

Donna Ares
mojportal.ba

POTRESNA PRIČA O DEDI KOJI JE RASPLAKAO BALKAN: Sada nemam 2 KM, ali daću vam čim budem mogao!

Ova priča opisuje samo jedan od mnogih slučajeva nemaštine, ali i vraća vjeru da plemeniti ljudi još postoje. Od ove priče zastaće vam knedla u grlu. U pitanju je jedan deda, a evo kako se sve odigralo.
Odem juče u prodavnicu. Ispred mene, neki starac od preko 80 godina. Dva paradajza, tikvica, kilo brašna, kilu šećera i poneka sitnica. Ništa luksuzno, ništa previše vrijedno ili samo za sladokusce. Starac izvrne novčanik, sa svega par metalnih novčića. Kasirka prebroji i dođe na skoro 2 KM (konvertibilna marka; 124 dinara).

Nije dovoljno. Pita starca da li da nešto ostavi sa strane, dok on donese ostatak novca, ili da odbije nešto sa računa. On joj kaže da ne ostavlja ništa, jer on i baba ionako više nemaju novca kod kuće, nego neka skine nešto. Odguruje rukom, nesigurno, ona dva paradajza i tikvicu i pita šta još od svojih skromnih potreba da ostavi. Ja dajem kasirki 10 KM (620 dinara) i kažem da vrati gospodinu u kesu njegove namirnice. Starac još prebira po džepovima, u nadi da će naći neki zagubljeni novčić.

Vraća pogled i kaže: “Nemam stvarno ništa više u džepu, uzmite nešto od toga što sam htio da kupim“. Kasirka mu kaže da sam ja dodao onoliko koliko je nedostajalo. Starac me pogleda, zbunjeno, a onda obori pogled i kaže: “A šta ja sad da radim?“

“Ništa. Uzmite Vaše stvari i idite kući, sve je u redu“, ja mu odgovaram.

“Ali, meni se ovo nije nikada desilo. Stvarno ne znam šta da radim“, kaže starac, i dalje zbunjen.

“Pa eto, ima još dobrih ljudi“, kaže kasirka, a i ona obara pogled.

“Dajte mi makar Vaš broj telefona i adresu, pa ću Vam donijeti 2 KM, kad budem imao“, kaže deda.

“Taman posla, sve ste Vi to odradili i zaradili još prije mnogo godina“, pokušavam da uz osmijeh razbijem njegovu muku.

“Ali meni se stvarno ovo nije nikada desilo, da mi neko toliko pomogne…“, kaže starac i počinje da se trese i plače u svojoj bijedi, kao da sam mu dao grumen zlata, a ne zgužvanu novčanicu. Kasirka mu pakuje ostatak stvari u kese, a i njoj je teško. Ona radi vjerovatno za 300 ili 400 KM i zna sigurno i sama šta znači nemati.

“Dođite makar na kafu, ja moram da Vam se odužim“, jeca starac.

“Ne morate Vi ništa, osim da se smirite i odete kući, spremite ručak i odmarate“,pokušavam da ga uz osmeh nekako smirim.

“Kako se vi zovete?“, pruža mi ruku.

“Enes“, odgovaram.

“Ja sam Jusuf i pamtiću Vas dok sam živ!“, rekao je stariji čovjek.

ČISTI SAMO KOLIKO MORAŠ!

Moje dame!
Zapamtite da naslaga prašine štiti drvo koje se nalazi ispod. Kuća postaje dom kada na nameštaju možete ispisati – Volim te.
Znala sam svakog vikenda provesti bar 8 sati čisteći, jer sam htela da sve bude savršeno, za slučaj da neko navrati do mene,piše zenskica.com
Konačno sam jednog dana shvatila da niko nije došao- svi su bili negde napolju, živeći i zabavljajući se.
Danas, kad me ljudi posećuju, ne moram im objašnjavati stanje svog doma, svi su uglavnom zainteresovani za stvari koje sam radila i radim dok živim i zabavljam se.
Ako to još niste shvatile same, molim da poslušate ovaj savet. Život je kratak. Uživajte ga!
Čistite koliko morate…. zar ne bi bilo bolje da naslikate sliku, ili napišete pismo, ili ispečete kolače, ili zasadite cvet, naučite razliku između ŽELIM i MORAM?
Čistite koliko morate… ali nemate previše vremena…. sa rekama koje možete preplivati, planinama na koje se želite popeti, muzikom koju želite čuti, prijateljstvima koje želite zadržati, i životom koji želite živeti…
Čistite koliko morate, ali život je tamo napolju, sa suncem u vašim očima, vetrom u vašoj kosi, pahuljama snega na vašem licu, kapima kiše…. Ovaj dan se neće ponoviti!
Čistite koliko morate, ali imajte na umu…. Starost ce doći, i ona nije ljubazna… a kad umrete, a umreti se mora…. vi sami ćete napraviti samo još više prašine…

BRAVO, CRNOGORCI – Majke troje djece će imati doživotna primanja!

Majke troje i više djece, koje imaju 25, odnosno 15 godina radnog staža, moći će od početka naredne godine da podnesu zahtjev za primanje doživotne mjesečne naknade, saopštila je crnogorski ministar rada i socijalnog staranja Zorica Kovačević.

Naknadu će primati i nezaposlene majke koje su na evidenciji Zavoda za zapošljavanje najmanje 15 godina, kao i roditelji i njegovatelji lica sa posebnim potrebama.

Kovačevićeva je na konferenciji za novinare rekla da su Zakonom o dopunama Zakona o dečjoj i socijalnoj zaštiti propisana dva nova prava.

– To su pravo na naknadu roditelju ili staratelju lica koje je korisnik lične invalidnine, kao i pravo na naknadu po osnovu rođenja troje ili više djece – rekla je Kovačevićeva.

Zaposlene majke sa troje i više djece, koje imaju 25 ili 15 godina radnog staža primaće doživotnu mjesečnu naknadu u iznosu 70 odsto prosječne neto zarade u Crnoj Gori u godini koja prethodi onoj kada je ostvareno to pravo.

Žene koje imaju 15 godina kumulativnog radnog staža i troje i više djece primaće naknadu 40 odsto prosječne neto zarade.

Prosječna neto zarada u Crnoj Gori iznosi 477 eura, što znači da će majke sa troje i više djece primati po 333, odnosno 193 eura.
(Blic.rs)
cure.ba

Rješenje – DOŽIVOTNA DEPILACIJA: Fenomenalan TRIK s kojim se nećete više morati DEPILIRATI!


Neželjene dlačice su jedan od najvećih problema za svaku ženu. Danas ćemo vam predstaviti trajno rješenje za ovu neugodnu situaciju. Ova metoda uklanjanja dlaka je korišten od strane mnogih poznatih osoba.
To će vam pomoći kako bi se uklonili Vaše neželjene dlačice trajno. Dlaka će postati tanjaa vremenom u potpunosti nestati u kratkom vremenskom razdoblju.
Možemo jamčiti da nikada neće brijati dlake na licu ni tijelu kada probati ovu metodu. Posebno se preporuča za žene sa jakim dlakama.
Stavite i pecite ljusku oraha u pećnici i sameljite u prah. dodajte vodu u taj prah i izmiješati sve dobro da sjedinite u tijesto i neka ostane 15 sati.
Nanesite smjesu na dijelove tijela gdje želite ukloniti neželjene dlačice zauvijek. Ostavite ga najmanje 30 minuta, a potom ga isprati. Ponovite postupak barem 3 puta dnevno dok ne dobijete željene rezultate.

cure.ba
loading...