loading...

subota, 30. rujna 2017.

CIJELA SALA JE PLAKALA, PA ČAK I ON: Mladoženja je okrenuo leđa mladi i otkrio da njegovo srce pripada drugoj!

Bili u braku ili ne, svi dobro znamo kako vjenčanje treba da izgleda – okupe se zvanice, mladoženja i nevjesta stanu pred matičara, on ispriča šta ima i onda se obrati svatovima pozivajući ih da, ako imaju nešto protiv braka koji će se sklopiti, kažu to odmah ili da ćute zauvijek. I uglavnom svi ćute.
 I uglavnom svi ćute.
Džesika i Džeferson su ludo zaljubljeni jedno u drugo i zato su i riješili da stanu na ludi kamen. Međutim, kada su svatovi upitani da li ko god ima šta protiv, Džeferson je riješio da prizna šta mu stoji na duši.

Njegovo srce pripada drugoj, veoma posebnoj dami! Okrenuo je leđa nevjesti i obratio se Đovani, njenoj osmogodišnjoj kćerkici.

“Ako bih mogao od Boga da zatražim bilo šta, htio bih tebe da imam za kćerku. Bio bih najponosniji otac na svijetu da imam tako lijepu, pametnu i obrazovanu kćerku kao što si ti… Dajem ti ljubav, svoju ljubav, da se uvijek brine o tebi, da te štiti i da ne dozvoli da ti se išta loše desi“, rekao je Džeferson. Svi u sali su plakali, uključujući i mladoženju, a snimak sa ovog vjenčanja pogledalo je skoro 10 miliona ljudi!
(Kurir)

Aluminijska folija u službi zdravlja: Ublažite reumu, zaliječite opekline i uklonite podočnjake!


Prema tvrdnjama mnogih alternativnih liječnika, ali i rezultatima pojedinih medicinskih istraživanja, aluminijska folija može biti odlična zamjena za štetne i skupe lijekove.
uski i kineski iscjelitelji već godinama koriste njena svojstva uz čiju pomoć na jednostavan i prirodan način uklanjaju razne zdravstvene tegobe. Čak se i psihoterapeut Wilhelm Reich, učenik poznatog i cijenjenog austrijskog neurologa i utemeljitelja psihoanalize S. Freuda, u nekoliko svojih stručnih djela osvrnuo na praksu i način ove vrste liječenja.
Prema dugogodišnjem iskustvu alternativnih liječnika, aluminijska folija vrlo efikasno i brzo može eliminirati:
– bolove kralježnice, vrata, ruku, koljena, stopala, zglobova
– bolove u mišićima
– posljedice upalnih procesa
– postoperativne ožiljke
– opekline
Ruski znanstvenik A.V. Skvorcov sljedećim riječima opisuje njenu čudesnu moć:
“Kod iscjeljenja, često se koriste posebna energostruktuirajuća sredstva, kao što su proizvodi od aluminijske folije. U ljudskom organizmu postoje posebne matične stanice, koje se neprestano prožimaju s matičnim poljem Zemlje. Iz različitih razloga, ovo polje se deformira, uslijed čega se narušava i energetska prehrana matičnih stanica. Površina folije odražava matično polje Zemlje i kao ogromno fokusirajuće povećalo, pojačava ga nekoliko puta, što omogućuje da se povrati poremećena interakcija između stanica i matičnog polja.“
Oblozi protiv bolova u mišićima i zglobovima
Prema uputama kineskih, ali i mnogih drugih alternativnih liječnika, aluminijska folija se u svrhu liječenja upotrebljava vanjskom terapijom. Ovim tretmanom moguće je ublažiti mnoge tegobe, poput bolova u vratu, leđima, rukama, nogama i zglobovima. Učinkovita je i kod išijasa, reumatoidnog artritisa, gihta, bolova u peti (petnog trna). Dokazano ublažava i bolove na postoperativnim ožiljcima.
Primjena:
Položite aluminijsku foliju na bolno mjesto i učvrstite zavojem ili flasterom. Ostavite da djeluje cijeli dan ili tijekom noći.
U slučaju da se radi o bolovima ruke, lakta, koljena, noge ili prstiju, foliju možete sasvim omotati oko ekstremiteta i također učvrstiti zavojem, flasterom ili običnom ljepljivom trakom.
Terapiju provodite u razdoblju od 10-12 dana, nakon čega je potrebno napraviti pauzu od 1-2 tjedna.
Ako se tegobe nastave, terapiju možete ponoviti.
Tretman protiv gripe i prehlade
Aluminijska folija može biti odličan saveznik u borbi protiv infekcija. Tretmanom aluminijskom folijom kojim možete u samo nekoliko dana, bez nepotrebnog korištenja štetnih lijekova, nadjačati čak i jaku prehladu.
Tretman protiv upala trebate provoditi na sljedeći način:
Foliju omotajte oko stopala u 5-7 slojeva, a između svakog sloja folije stavite pamučnu tkaninu ili papir.
Ovaj oblog ostavite da djeluje oko sat vremena, a potom ga skinite.
Nakon 2 sata, stavite novi oblog koji također ostavite da djeluje sat vremena.
Slijedi druga pauza od dva sata, a potom stavite i posljednji, treći oblog.
Liječenje traje sedam dana.
Prva pomoć kod opeklina
Bol uzrokovanu opeklinama od vatre, vruće vode, ulja, pare i drugim tekućinama i uljima vrlo uspješno ćete ublažiti ako na opečeno mjesto prislonite ili omotate aluminijsku foliju.
Postupak:
Opečeni dio tijela izložite hladnoj tekućoj vodi nekoliko minuta.
Ako koža nije oštećena, područje osušite čistom, mekanom tkaninom.
U slučaju da je došlo do oštećenja kože, upotrijebite sterilnu gazu i njome prvo pažljivo upijte vodu s rane.
Nakon što ste ranu osušili, na zahvaćeno područje nanesite tanki sloj masti za opekline.
Tako ćete spriječiti lijepljenje gaze za ranu.
Oštećeni dio kože potom prekrijte suhim komadom sterilne gaze.
Odrežite komad aluminijske folije te ga položite preko bolnog dijela kože (ako opeklina nije otvorena) ili preko gaze ( kod otvorene rane) te ju učvrstite trakom.
Ako se radi o opeklinama na području ruku ili nogu foliju, možete i omotati oko ekstremiteta.
Ostavite foliju sve dok bol ne splasne.
Zaštita od post-amputacijske (fantomske) boli
Prema nekim istraživanjima, bol koja se javlja nakon amputacije ekstremiteta (fantomska bol) moguće je ublažiti pomoću aluminijske folije. U časopisu British Journal of Pain objavljeni su rezultati istraživanja provedenog na osobama s amputiranim dijelovima tijela.
Ono je potvrdilo da je u skupini osoba čiji su udovi tijekom tretmana omatani aluminijskom folijom bila prisutna daleko manja bol od skupine na kojoj nije primijenjena ova terapija. Za ovaj tretman, omotajte aluminijsku foliju oko amputiranog dijela tijela, pričvrstite trakom i uklonite kada se bol smanji ili nestane.
Protiv tragova nesanice i umora
Želite li nakon neprospavane noći izgledati svježe i odmoreno, pokušajte primijeniti savjet poznatih svjetskih vizažista.
Narežite aluminijsku foliju na trake, koje ćete potom staviti u škrinju na nekoliko sati.
Zamrznute trake položite na ona područja koja želite osvježiti – lice, obraze, kapke.
Ostavite da djeluju nekoliko trenutaka, dok ne osjetite da su se opustili.
Tragovi nesanice, umora i stresa koji se obično odražavaju na koži lica trebali bi ubrzo nestati.
Koju stranu koristiti?
Mišljenje o tome koja je strana folije dobra za ovu vrstu primjene je zasad podijeljeno među stručnjacima.
Jedan dio zagovara ovu upotrebu: za zagrijavanje i održavanje topline koristite sjajniju stranu, prema unutra, direktno na kožu (mat vani).
Za hlađenje i zaštitu od topline – mat strana unutra, sjajna strana trebala bi biti vani.
Ipak, dio znanstvenika ostaje pri tvrdnji da je svejedno koju stranu koristitite – jednako su djelotvorne.

Žena Bik je najbolja, Vaga je najlepša, ali dama rođena u ovom znaku sve baca pod noge!

Alfa ženka, ambiciozna, disciplinovana, organizovana, strpljiva, odgovorna, praktična, odlučna, neustrašiva, fokusirana na cilj i srećna tek kad do njega dođe – ona je sve to
Kao tipična predstavnica grupe zemljanih znakova, stoji čvrsto na zemlji i nije sklona sanjarenjima već živi u stvarnosti i uzima od nje najviše što može. Zbog svoje nepokolebljive ambicioznosti i poriva da stalno ide naprijed, često sve ostale ostavi iza sebe, a skrenuti je s puta koji je zacrtala nije lako.
Ona je žena u znaku Jarca, i nevjerovatno jaka žena!
Znate li pred kim stojite? Budite sigurni da ćete uskoro i dobrovoljno kleknuti, kada budete shvatili o kakvoj se dami radi. Ono što bi svakom prosječnom muškarcu slomilo kičmu, ova dama će iznijeti tako nenametljivo i dostojanstveno, da ćete se zapitati da li ste je uopšte dostojni.
Ako zaključite da jeste, budite sigurni da će vaša ljubav gorjeti postojano i toplo, kada sve ostale budu sagorjele. Održavaće je plamen njene odgovornosti, dužnosti i posvećenosti. Sa njom svaki dan neosetno postajete sve bolji i bolji, dok jednog dana ne shvatite da ste od krastave žabe postali princ koji uživa poštovanje i autoritet svih oko sebe.
Ona je to znala dok ste jos bili žaba, a koliko se dama usuđuje da voli žapca? Njena mašta ne priznaje nerealne fantazije, jer ona uvijek zna krajnji ishod stvari. Sve što traži od vas je da pokažete karakter i istrajnost, a ona će vam rado dati primjer, jer to poseduje bar dva puta više od vas. Kao majka je stroga, ali pravedna. Djeca će joj jednog dana vladati sobom i svetom oko sebe.
Žena Jarac može da prebrodi sve životne nedaće, a kakav je god problem zadesio, uspeće da ostane pribrana i mirna i odmah će krenuti da traži rješenje.
Može se činiti hladna i rezervisana, ali ispod te površine krije se žena sa odličnim smislom za humor koja čezne za sigurnošću. Dio svojih ambicija spremna je da žrtvuje samo zbog jednog – zbog porodice.
Kad nije njen dan, može biti previše tvrdoglava, neraspoložena, sramežljiva i pesimistična. U prirodi joj nije da se zaljubi na prvi pogled niti da gubi vrijeme na besmisleni flert za koji zna da ne vodi nikuda. Ljubav je za nju ozbiljna stvar i ako joj se neko sviđa neće pustiti sudbini da odradi svoje već će uvijek biti svesna svojih sposobnosti, uzeće stvari u svoje ruke i pobrinuti se da dobije muškarca kojeg želi.
Partneru voli da ugađa i brine se za njega, zbog čega se može činiti kao da je ona u vezi podložna, ali u stvari nikad neće izgubiti svoju urođenu nezavisnost, odnosno neće zavisiti od partnera. Sa svojim životnim saputnikom želi da bude ravnopravna, a uz njega će stajati i biti mu podrška i u najtežim momentima. Traži nekog ko će uspjeh voleti isto koliko i ona pa je savršena veza za nju spoj ljubavi, sigurnosti i uspešnosti.
Strastvena je ljubavnica. Idealne partnere pronaći će u druga dva zemljana znaka, Biku ili Djevici, jer oni znaju da prodru do njenog srca i otkriju njegovu toplu i nežnu srž, kao i jednom vodenom znaku, Raku, koji će u potpunosti zadovoljiti njene emocionalne potrebe. Dobro se može slagati i sa Škorpijom.
Voli postojanost. Cijeni samo one ljude koji imaju izvejsnih vrijednosti u skladu sa njenim shvatanjima. U životu ne voli da gubi vreme na neozbiljne ili bezvrijedne situacije. Prezire dokone razgovore. Zna tačno da procijeni slijed pojedinih događaja i sjajan je organizator.
Žena Jarac osvaja svojom klasičnom ljepotom, njen cjelokupan izgled vrlo je dopadljiv, a prvo što svi na njoj primjete su visoke jagodice koje joj daju posebnu eleganciju i šarm. Tipičnu predstavnicu znaka karakteriše duži nos, izražajno i skladno lice, duboke, pomalo mračne oči, vitka figura i tanak vrat, naglašena ramena i čist i blistav ten.
Tijelo joj je proporcionalne građe i čvrsto, pa se žena Jarac može pohvaliti velikom fizičkom izdržljivošću. Ima vrlo dobro i precizno oblikovane obrve, a senzualne usne daju dodatan šarm njenoj pojavi. Kosa joj je obično tanka i svilenkasta tamnijih boja i nijansi. Osim izražajnim jagodicama, na prvu osvaja i svojim prelijepim osmijehom za koji stalno dobija komplimente.
Ima lijepo oblikovane noge, tanke gležnjeve i mala stopala zbog kojih je njen hod brz, okretan i siguran. Uvijek izgleda svježe i mlađe nego što zaista jeste.
Nju nije lako osvojiti. Kod nje ljubav ne može da naiđe kao grom iz vedra neba. Kada voli ili bolje rečeno, kada odluči to da prizna, to se obično događa nakon dugog poznanstva s nekim muškarcem. Ljubav se kod nje sporo rađa. Kada odluči za nekoga da se veže, to je za cijeli život. Ni vrijeme ni dugi rastanci ne mogu da poremete njenu ljubav.

AKO HOĆETE DA SMRŠATE, OČISTITE JETRU: Na ovaj način ćete izbaciti sve otrove i masnoće iz tijela!

Da li ste znali da je jetra, baš kao i srce, jedan od najopterećenijih organa koji obavlja više od 500 funkcija u vašem organizmu?
Da li ste znali da je jetra, baš kao i srce, jedan od najopterećenijih organa koji obavlja više od 500 funkcija u vašem organizmu?
Vaša jetra čisti krv od toksina, bori se s infekcijama, stvara žuč, razgrađuje masnoće i metabolički otpad. Osim toga, jetra je i najveći organ kroz koji svake minute procirkuliše golema količina krvi, koja se u njoj filtrira.
Budući da filtrira i razgrađuje hormone, dobar rad jetre je jako važan i za ravnotežu hormona u organizmu.
Ako ste neprestano izloženi štetnim tvarima kojih sve više ima u hrani i vodi, vaša je jetra preopterećena toksinima.
Osim toksina iz hrane i okoline, na zdravlje jetre negativno utiče i elektromagnetsko zračenje mobilnih telefona i wi-fija. Stoga barem noću neka mobilni telefoni budu što dalje od vašeg kreveta, a wi-fi obavezno isključite.
Znakovi da vam je potrebno čišćenje jetre
Znakovi koji ukazuju da je jetra preopterećena toksinima su:
– bol ili nelagoda u desnom gornjem delu trbušne šupljine, ispod rebara;
– preterano znojenje i zagrevanje tela;
– žgaravica i nadutost;
– neobjašnjivo debljanje ili jako usporen gubitak kilograma;
– problemi s probavljanjem masne hrane;
– akne, rozaceja, svrbež kože;
– višak masnog tkiva oko trbuha;
– visok krvni pritisak;
– promene raspoloženja i umor;
– žućkaste izrasline oko očiju.
– 5 dobrobiti čišćenja jetre
Najbolje što možete da uradite za svoje celokupno zdravlje je da sebi priuštite detoks jetre. Čišćenje jetre ima brojne dobrobiti za vaše zdravlje, a neke od njih su:
1. Stimuliše detoks celog organizma
Ako očistite svoju jetru, podstaknućete čišćenje celog organizma. Taj vredni organ čisti iskorišćenu krv i vraća je prema srcu. Ako je funkcija jetre narušena zbog zasićenosti toksinima, nepročišćena krv kruži kroz celo telo i kroz srce ugrožavajući tako njegovo zdravlje. Narušeno zdravlje jetre ugrožava celi vaš imuni sistem te doprinosi ubrzanom starenju.
2. Opskrbljuje telo energijom
Ako često pijete kafe kako biste lakše i brže obavljali svoje radne zadatke, to vam neće mnogo pomoći. Kafa će vam samo trenutno podignuti elan, nakon čega će vrlo brzo uslediti još veći pad energije. Stoga je za vas mnogo bolji odabir detoks jetre.
Detoks jetre će vas opskrbiti svežom energijom, ojačati vašu koncentraciju i povećati produktivnost na poslu. Osim toga, poboljšaće i kvalitet vašeg sna.
“Detoks jetre omogućit će vašem organizmu da obnovi zalihe nutrijenata i znatno će povećati nivo energije potrebnu za vežbanje i dnevne obaveze”, tvrdi Global Healing Center.
3. Pomaže u mršavljenju
Ako ozbiljno razmišljate o mršavljenju, onda bi detoks jetre trebao biti na vrhu vašeg popisa prioriteta. Jetra ima podjednako važnu ulogu u mršavljenju kao i creva te drugi probavni organi. Upravo je ona zadužena za razbijanje masnoća. Jetra stvara žuč, čija je funkcija razgradnja masnoća. Stoga, ako očistite jetru, podstać ćete proizvodnju žuči, a samim time i gubitak kilograma.
4. Smanjuje rizik od kamenaca
Ako imate višak holesterola, preti vam i veći rizik od nastanka kamenaca u jetri i žuči. Upravo prisutnost holesterola dovodi do stvrdnjavanja žuči, koja se polako pretvara u kamence. Ti kamenci uzrokuju začepljenja i blokiraju rad jetre, koja više ne može kvalitetno čistiti organizam od toksina.
5. Čisti i neguje kožu
Zahvaljujući detoksu jetre i eliminaciji toksina iz organizma poboljšaće se oksigenacija vaših tkiva, pa ćete izgledati lepše, zdravije i svežije.
Zbog poboljšane funkcije jetre i vaša će koža prodisati i zablistati. Naime, ako je jetra prezasićena toksinima, telo se viška otrova rešava i preko kože, koja postaje sklona aknama i drugim negativnim promenama na koži. Obnovljena funkcija jetre odraziće se na zdravlje celog vašeg organizma, a vi ćete se osećati mlađe od svoje stvarne dobi.
Recept za detoks jetre: napitak s brusnicom i začinima
U lonac sipajte 1 šoljicu nezaslađenog soka od brusnice i 7 šoljica vode. Stavite na vatru, pustite da lagano provri pa sklonite s vatre. U filtar kuglicu za pripremu čaja stavite pola čajne kašike đumbira, pola čajne kašike muskatnog oraščića i 1 čajnu kašičicu cejlonskog cimeta.
Stavite kuglicu u napitak od brusnice, ostavite 15-ak minuta pa izvadite. Dodajte tri četvrtine šoljice soka od narandže i četvrtinu šoljice soka od limuna, izmešajte pa ostavite u frižider.
Ujutro nakon buđenja popijte šoljicu ovog napitka od brusnice. Nakon sat vremena popijte šoljicu vode, zatim za sat vremena opet šoljicu napitka od brusnice i nastavite tako naizmenično dok ne potrošite celi napitak.
Hrana koja čisti jetru:
artičoke – podstiču proizvodnju žuči te čišćenje toksina
luk i beli luk – pomažu jetri u eliminaciji otrova
cvekla – sadrži zdrave fitonutrijente koji smanjuju loše delovanje masne hrane
jabuke – pektin potpomaže eliminaciju žive iz organizma
sveže isceđen limun u toploj vodi – pijte ga ujutro natašte kako biste podstakli detoksikaciju….!
Izvor: Cure.ba

300.000 PREGLEDA ZA SAMO 2 SATA: Karleuša davala intervju za turske medije, a onda ju je Tošić zgrabio! Čulo se samo kako Jelena viče NE!

Jelena Karleuša pre dva dana otputovala je u Istanbul, gde je u sredu održala odličan nastup pred nekoliko stotina ljudi!
Iako su i na njen nastup došli brojni turski mediji, nisu odoleli a da sa Jelenom ne proćaskaju još jednom.
Jelena je dala intervju kraj reke, a čitavoj zabavi pečat je dao Duško Tošić. Naime, Jelenin suprug je u jednom trenutku zgrabio svoju ženu, podigao je i poigravao se sa njom tik do reke.
On je držao Jelenu, dok se ona smejala vikala da je ne baci u reku. Za manje od dva sata. ovaj snimak je pogledalo 300.000 ljudi.

PJEVAČICA UZVRAĆA UDARAC: Bivši muž Goce Tržan izjavio da ju je smuvao za veče, ona mu žestoko uzvratila


Popularna pjevačica Goca Tržan već nekoliko godina nije u braku sa bivšim suprugom Ivanom Marinkovićem, a on čini se koristi svaki trenutak kako bi sebe izdigao, a Goci prigovorio.
Sada se Ivan Marinković nalazi u rijaliti šouu “Parovi“ pa i tamo pred kamerama govori kako mu je bila potrebna samo jedna noć ne bi li smuvao svoju bivšu suprugu.
Povodom tih prozivki na njen račun, oglasila se i popularna pjevačica.
“Iz mojih usta sada, pa i ubuduće o tom čovjeku nećete ništa čuti. On je sada poznata ličnost, ima više titula, a jedna od njih je, nažalost, i bivši muž Goce Tržan. Neka se hvali, neka priča šta hoće, ne interesuje me“, izjavila je Goca.
No, pjevačicu ništa od toga ne potresa s obzirom da uživa u srećnom braku sa suprugom Rašom, sa kojim zajedno vaspitava kćerku Lenu. Tržanova može sebe da smatra ostvarenom ženom s obzirom na to da joj ne manjka ni uspjeha u karijeri.

JELENI KARLEUŠI UGROŽENO ZDRAVLJE: LJEKARI JOJ DALI OVAJ SAVJET

Pjevačica Jelena Karleuša nedavno je otkrila da njeno zdravstveno stanje nije najbolje te da bi treća trudnoća bila rizična.
– Ja sam zdravstveno veoma loše i zbog toga više ne bih mogla da imam djecu! Imala sam već tri carska reza, dva zbog porođaja i jedan zbog hirurške intervencije na koju sam morala da idem nedavno. Trudnoća je veoma opasna za mene- izjavila Karleuša.
Ona je otkrila da bi, u slučaju da zatrudni, ponovo rodila djevojčicu, a ne sina, kako bi želio njen suprug, fudbaler Duško Tošić, prenosi Expressmag.
– Duško prije svega mora da shvati da je veliko pitanje da li bismo treći put dobili sina. Vjerovatno bih opet rodila djevojčicu. Kada razgovaramo o tome, ja mu sve to kažem i na taj način ga odgovaram od ideje da pravimo treću bebu. Mada ja se nimalo ne bih bunila kada bih imala još jednu kćerku – rekla je Karleuša za kraj.
Popularna pjevačica ima dvije kćerke, Atinu i Niku. Prošle godine Jelena je otkrila i da je imala spontani pobačaj o kojem nije željela detaljnije da govori.

Ovako je Melania Trump izgledala dok je živjela u Jugoslaviji (VIDEO)


Melania Trump porijeklom je Slovenka, a kao prva dama SAD poznata je po svom savršenom izgledu i besprijekornim modnim kombinacijama.
Znamo da je bila model dok je još živjela u Sloveniji, ali nismo imali priliku vidjeti kako je ona zapravo izgledala kada se počela baviti modelingom.
U videu koje je objavljen na YouTubeu je nekoliko fotografija Malanije iz djetinjstva i tinejdžerskih dana.
Da li se prva dama Amerike mnogo promijenila procijenite sami…

Djevojčica koja krade kokice princu Hariju oduševila svijet

Jedna mala djevojčica iskusno i neprimijetno je krala kokice princu Hariju, a video-snimak koji je nastao na jednoj utakmici oduševio je svijet.
Dvogodišnja Emili sjedila je sa mamom, inače bivšom sportistkinjom Hejli pored princa Harija na odbojkaškoj utakmici između Velike Britanije i Danske u Torontu. Dok je Hari pričao sa prijateljem i jeo kokice, ona je našla način da ga neprimijetno potkrada, piše “B92
Kada je princ Hari otkrio šta se dešava, reagovao je jako smiješno, a do kraja su postali i dobri prijatelji.
Hari se jako zabavljao sa Emili. Divan je momak i biće super tata jednog dana“, rekao je jedan svjedok koji je sjedio u njihovoj blizini.
Pogledajte video-snimak.

Ko su ugledni ljekari koji odlaze: KCUS napuštaju da bi radili u privatnoj praksi ili zbog mobinga? (VIDEO)

Neki ljekari otišli su kako bi radili u privatnoj praksi ili iz privatnih razloga dok su neki otišli zbog mobinga
Sedam stručnjaka napuštaju Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, zbog kako su obrazložili kršenja njihovih ljudskih prava.

Oni su posljednji u nizu slučajeva odlaska ljekara sa KCUS-a.

Neki ljekari otišli su kako bi radili u privatnoj praksi ili iz privatnih razloga dok su neki otišli zbog mobinga.


UH, RADO, SVE TI SE VIDI DOLE: Pjevačica obukla nikad kraću haljinu, svi gledali u NJU! (FOTO)

Izgleda da je Rada Manojlović zaboravila da je na snimanje “Zvezda Granda“ došla u super kratkoj haljini, i njene gaćice su svi mogli da vide. Kada je Rada počela da namiješta čizme, sijevnulo je ono što ne treba…
… I dok je Manojlovićeva dotjerivala obuću i odjeću…

… Fotoreporteri su je uslikali u veoma nezgodnim pozama.

Ali, tu nije kraj Radinim mukama… … I kada je počelo snimanje, ponovo je njen donji veš bio glavna tema. Međutim, izgleda da Radi to nije nimalo smetalo.
(Telegraf.rs)

Kesten liječi čak 13 bolesti: Plod koji čuva srce i bubrege, pun magnezijuma i vitamina C!

Već za nekoliko dana, ulicama će zamirisati pečeni kesten
Sezona opadanja lišća donosi nam plod koji je veoma zdrav i vredan kada su u pitanju hranljive materije, minerali i vitamini. S jeseni, kesten postaje jedna od najčešćih poslastica i sastojaka jela.
Kao i drugi orašasti plodovi, i kesten sadrži masti, ali u puno manjoj količini. Ne goji i sadrži vitamine koji će odlično delovati na organizam. Zdrava količina kestena na dan, kako biste mogli da dobijete sva njegova pozitivna svojstva, jeste 85 grama.
Hranljiva svojstva kestena
Kesten sadrži samo gram masti i manje od 70 kalorija na 30 grama. Sadrži i vitamin C, što ga čini posebnim orašastim plodom. Dnevna doza od 85 grama kestena sadrži čak 45% dnevnih potreba organizma za vitaminom C.
Plod kestena bogat je folatima, što je inače karakteristika zelenog lisnatog povrća. U njemu ćete osim vitamina C pronaći i vitamine B1, B2 i B6 i folnu kiselinu. Ona je zaslužna za formiranje crvenih krvnih zrnaca i za sintezu DNK. Ovo je hrana dobra za trudnice, jer sprječava pojavu anomalija kod fetusa.
Jedući kestenje, u organizam ćete uneti i važne materije poput vlakana, magnezijuma, bakra, mangana, kalcijuma, gvožđa, cinka i kalijuma.
Unosom kestena, vlakna će pomoći da se smanji nivo holesterola. Od kestena može da se pravi i brašno i pire, jer je, kao i lešnik i badem, bez glutena. S druge strane, ima veći procenat skroba, zbog čega je sličniji krompiru i kukuruzu.
Kesten kao lek
Ovaj plod možete da jedete skuvan, pečen, kao pire ili pripremljen u čaju. U bilo kojem obliku, osetićete njegov zanimljiv ukus i dobiti sve nutritivne vrednosti.
Čaj od kestena
Kestenje je poznato po tome što pomaže kod probavnih i bubrežnih tegoba. Čaj od kestena pomaže kod simptoma astme i bronhitisa.
Divlji kesten za vene
Bitno je znati razlikovati divlji od domaćeg kestena, jer divlji nije za jelo. Bez obzira na to, od njega se prave razne tinkure i kreme, jer je i on veoma lekovit. Divlji kesten kao lek koristi se kod problema s proširenim venama i popucalim kapilarama, kod hemoroida, bolnih menstruacija i uvećane prostate.
Kesten čuva srce
U kestenu se nalazi visok nivo mono-nezasićenih masti, kao što su oleinska i palmitinska. One štite kardiovaskularni sistem i pomoći će, uz vlakna u kestenu, da se snizi nivo holesterola.
Izbacuje višak vode
Kesten ima svojstvo da izbacuje vodu iz organizma, pa time pomaže kod bubrežnih i želudačnih tegoba. Pomoći će pri cirkulaciji i protoku hrane kroz creva, kao i vode.
Deluje protivupalno
Zbog svojih protivupalnih svojstava, kesten je idealna namirnica za ljude koji pate od artritisa i reume.
Izvor: net.hr

četvrtak, 28. rujna 2017.

NESVAKIDAŠNJI SLUČAJ: Ljekari su mislili da je počeo porođaj, ali su umjesto bebe izvukli PAKAO!



Madalina Neagu otišla je u bolnicu nakon što je pomislila da je porođaj počeo. Međutim, kada je stigla, lekari su shvatili da ona uopšte nije trudna.

Doktor Dorian Skladan rekao je kako su u počtku smatrali da je došlo do komplikacija u trudnoći jer im je i sama pacijentkinja rekla da je u drugom stanju.
 Njen stomak je bo veoma sličan onom kakav žene imaju u devetom mjesecu trudnoće, i stvarno nismo imali razloga da joj ne vjerujemo – rekao je on.

Hitno su je odveli na operaciju koja je trajala nekoliko sati, a doktori očekuju njen potpuni oporavak, uprkos velikom tumoru.
– Rijetko se viđa tumor ovakvih dimenzija na ovom mjestu. Svakako je ovo najveći tumor koji sam vidio, što znači da je najveći u ovoj regiji u posljednjih 15 godina – zaključio je on

Napokon otkriveno kako izgledaju seanse Zorice Marjanović: Čeka se u redu, ona dodirne glavu i bolno mjesto, a onda se dešava čudo Share


Svekrva ubijene pjevačice Jelene Marjanović je zbog bavljenja ovim poslom osuđena uslovno na tri mjeseca zatvora.
 
Zorica, majka Zorana Marjanovića koji se nalazi u pritvoru zbog dovođenja u vezu sa ubistvom pjevačice Granda, u javnosti važi za ženu sa posebnim moćima. Upravo su njene nadriljekarske sposobnosti razlog zbog kojih je godinama unazad posjećuju poznate ličnosti iz svijeta estrade, ali i običan narod.
Jedan od klijenata otkrio je za beogradske medije kako izgleda seansa kod svekrve ubijene pjevačice Jelene Marjanović, koja je zbog bavljenja ovim poslom osuđena uslovno na tri mjeseca zatvora.
- Ocu koji je godinama imao problema sa crijevima i stomakom nikako nije bilo bolje, a bolovi nisu prestajali. Onda su mi prijatelji predložili Zoricu. Ne vjerujem u nadrilekare i vračare, ali smo ipak riješili da odemo. Seansa je trajala nekoliko minuta, a na nju smo čekali u redu. Zorica je stavila ruku na glavu mog oca i na dio tijela koji mu je oboljeo. Nije nam tražila novac, ali smo joj ostavljali pare na ikonama - priča dobro upućen čovjek.
On otkriva da je Zorica njenog oca detaljno ispitala od čega boluje, te da je zatražila da joj ponese dokumentaciju.

Onda je rekla kada da dođemo. Iznenadili smo se kada smo vidjeli da se ispred doma Marjanovića nalazi poduži red od ranih časova. Na prvoj seansi oca je posavjetovala da nikako ne odustaje od zvanične medicine. Terapije su se obavljale u sobi punoj ikona. Zorica ne traži novac za obavljenu seansu, jer smatra da je to dar od Boga koji je dobila nakon kliničke smrti - kaže ovaj sagovornik i dodaje da su ljekari poslije nekoliko mjeseci rekli da je bolest izliječena.
Otac je iznenađenim ljekarima ispričao da je nastavio sa njihovom terapijom, ali i da je odlazio kod bioenergetičara.
- Neki od doktora su priznali da su čuli za moći Zorice Marjanović, ali da nemaju racionalno objašnjenje - tvrdi ovaj muškarac koji naglašava da se šokirao kada je čuo za tragediju ove porodice.
- Pokojnu Jelenu nikada nisam vidio u kući. Viđao sam njenog muža Zorana i svekrva Vladimira - navodi on i dodaje da mnoge poznate ličnosti posećuju Zoricu, čak i da je jedan političar kome je ona izliječila ćerku urgirao da im se asfaltira ulica.

(Telegraf)

Sedam godina nakon njene smrti, Lukas priznao: “Bio sam u vezi sa Ksenijom Pajčin”

Srbijanski pjevač Aca Lukas danas je na snimanju “Zvezda Granda” otvorio dušu za “Blic” i iznio neka nevjerovatna saznanja iz privatnog života.
Na pitanja o ljubavnim vezama, Lukas je rekao:
“Jedva sam našao i tri žene, kakve sad djevojke. Nabrojte mi 5 djevojaka sa kojima sam bio sve ove godine”, rekao je Aca, pa šokirao:
“Ima još jedna između dva braka. Ksenija Pajčin. Bio sam sa njom 7-8 mjeseci, to svi znaju. I kraj. Evo, konačno priznajem. Ona je bila divna osoba, mnogo sam je volio. Prije svega je bila dobar čovjek i mnogo mi je žao što joj se sve to dogodilo”, rekao je Lukas za “Blic“…

TRAUMA RAZVODA: ‘JA SAM PROŠLA TRAUMU RAZVODA I ŽELIM TO PODIJELITI S VAMA: KAD TI OSTANE SAMO PUSTOŠ DUŠE…’

RAZVOD je jedna od najbolnijih životnih situacija. Težak, mučan, razoran, za sobom ostavlja pustoš – ne samo razorenog doma, već pustoš duše
“Nitko tko nije prošao pakao razvoda ne može ni sanjati što to uistinu znači. Doživjela sam i jedva preživjela, zasigurno najgoru noćnu moru, tako da znam o čemu pričam”.
RAZVOD je jedna od najbolnijih životnih situacija. Težak, mučan, razoran, za sobom ostavlja pustoš – ne samo razorenog doma, već pustoš duše- piše sretnamama.hr.
Mediji su se ovih dana raspisali u slučaju N. Kuduz i njezinog sina. Ono malo što sam vidjela i pročitala, gadljivo je. Razvlače se i blate. I otac, i majka.
„Tko je od vas bez grijeha, neka prvi na nju baci kamen.“
Nitko tko nije prošao pakao razvoda ne može ni sanjati što to uistinu znači. Doživjela sam i jedva preživjela, zasigurno najgoru noćnu moru, tako da znam o čemu pričam. Znam što znači kad te dohvati ona goruća mržnja, nezaustavljiva osveta, kada ljudskost nestane sa scene, kada institucije u koje se svi zaklinju zakažu. Kada ti dođe da vrištiš, da čupaš kosu, plačeš bez prestanka. Znam za bol, za nesigurnost, strah, ljutnju, užas, nevjericu – za ono nezamislivo. Takve stvari obično gledamo u hororima, one se ne događaju nama. Sve dok se ne dogode.
A kad se dogode?
Kako ne podleći onom, čisto ljudskom iskušenju  za izražavanjem takvih osjećaja kad  sve u nama vrišti? Kako zatomiti jad, bol, vrisak, poziv  upomoć kad se nađemo u psihološkoj flajšmašini koja melje?
Teško.
Raspad  obitelji  traumatična je stvarnost kojom djeci poručujemo da ne mogu uvijek računati na ljubav. Ali nemojmo ih oštećivati i traumatizirati više nego što je potrebno.  Djeca trebaju i zaslužuju  svu ljubav ovoga svijeta i dužni smo im je pružiti.
Utješni stav da je za dijete bolje priviknuti se na razdvojenost roditelja, nego živjeti u nesretnom braku, više nalikuje racionalizaciji za odrasle kako bi opravdali  svoj postupak. Razvod braka izaziva kod djece veliku nesreću, osobito zato što i najprijateljskiji razvod u sebi neminovno nosi i ogorčenost i optuživanje.
Brakorazvodna parnica – gladijatorska  igra
Brakorazvodne parnice  danas sve više podsjećaju na  gladijatorske  igre u kojima  se  dojučerašnji partneri bore s visokim dozama ljutnje, povrijeđenosti, straha, nesigurnosti, osvete,  zajedno s vrlo ljudskim iskušenjem-  ocrnjivanjem, blaćenjem, kritikama, lažima. Lako se dovedemo u zamku samoopravdavanja i često ne biramo riječi.  A riječi su uvijek mač s dvije oštrice. Neželjene riječi  uvijek ostavljaju svoj trag.
Preokupirani vlastitom boli, neizvjesnosti, nepravde,  blaćenja  i drugih niskih strasti u procesu razvoda dječje su uši poput malih radara.  I kada mislimo da ne slušaju, njihova su čula naoštrena. Oni i čuju i  znaju. Poput malih hrčaka prikupljaju informacije o detaljima borbe svojih roditelja  koje zatim na svoj dječji način slažu u, samo  njima,  razumljivu puzzlu.
Roditelji se moraju držati nekih viših normi. Moraju biti svjesni što rade svojoj djeci.  Ako ništa drugo,  sami smo odgovorni za odabir  partnera, sami smo  odabrali imati dijete s njom/njim.
Razvod izaziva pustoš i gubitak iluzija
Svako dijete ima potrebu za pozitivnom slikom o  oba roditelja, bez obzira s kojim od njih živi.  Ne dopustiti mržnji da prevlada čak i kad ih najmračniji osjećaji tjeraju da zamagle svoju svijest o tome što time čine svojoj djeci. Ono što najviše šteti jest kad roditelji postave djecu u središte svojih bitaka. Ili kad ih tjeraju da se opredjele za stranu, da špijuniraju. Izolacija, psihološka ovisnost, strah, blaćenje, ispiranje mozga, psihološko manipuliranje… – postoji bezbroj tehnika za preoblikovanje dječjeg uma, a svako ostavlja svoj trag. Zove se emocionalno zlostavljanje. Djeca se identificiraju sa oba roditelja. Ocrnjivanje ili napad na jednog roditelja, oni doživljavaju osobno. Kao napad na sebe.  Ako ste pak cilj  brutalnog ocrnjivanja vi nemojte pretjerano reagirati (znam da je teško, znam i to da je užasno teško, na trenutke i nemoguće); pokušajte mirno i bez negativnih emocija razgovarati s djetetom,  objasniti im na način  na koji oni to mogu razumjeti.
Dajte im na znanje da vam je žao što su to morali  čuti, objasnite da su grube riječi, laži i neistine bile izrečene u ljutnji. Utješite ih da će se stvari vjerojatno poboljšati u budućnosti i da ih volite.  Pružajte im što više ljubavi, pažnje, razumijevanja i  nedajte se uvući u vrtlog međusobnih optuživanja, uvreda, laži, ocrnjivanja, predbacivanja…
Znam da je teško, ali nemojte se osvećivati. Nemojte djecu uvlačiti u ratove, jer to nisu njihovi ratovi.  Znam da je teško, taj dio često i nemoguće postići ali pokušajte oprostiti.  Znam koliko sam i sama imala problema s tim, ali vrijedi. Zaista vrijedi. Jednom kad oprostite život poprima jednu drugu dimenziju.
I nemojmo se zavaravati.  Istina o tome tko je kako odigrao svoju ulogu na kraju  se uvijek ukaže pod  svjetlima pozornice,  a tada su djeca naši jedini suci…
Rosie Kugli senzacija.ba
loading...