Ljudi koji znaju za nju, kunu se u njenu delotvornost!
Crna so se dobija iz vulkanskih područja Pakistana i Indije. Koristi se u Indijskoj kuhinji kao začin, koji daje specifičan okus salatama, zakuskama, ali i za lečenje u razne svrhe.
Ovaj začin je takođe vrlo popularan u zapadnom svetu, posebice kod vegana i vegetarijanaca. Često se koristi u jelima, koje oponašaju ukus i miris jaja. Prema Indijskoj medicini, crna so je vrlo zdrava namirnica.
Evo šta sve ona može da izleči:
- dobar je izvor gvožđa
- poboljšava probavu
- pomaže protiv nadutosti i zatvora
- sprečava gorušicu
- poboljšava vid
- pomlađuje organizam
Prema lekarima, morska i kamena so su najbolje za zdravlje. Za razliku od obične soli one ne povećavaju sadržaj natrijuma u krvi i zbog toga posebno se preporučuje pacijentima sa visokim krvnim pritiskom.
(srbijadanas)
Nema komentara:
Objavi komentar