loading...

srijeda, 28. veljače 2018.

U 38. nedelji trudnoće je otišla na ultrazvuk: Čim je ljekar vidio sliku, predložio je carki rez – ODBILA JE i uslijedio je OVAJ SNIMAK o kome bruji internet

Vanesa i Nik iz Teksasa jedva su čekali susret sa svojim sinom. Međutim, ultrazvuk u 38. nedelji pokazao je da je beba okrenuta naopačke, odnosno, umjesto da joj je glava okrenuta ka vaginalnom kanalu, njoj su tu bile okrenute noge i zadnjica, piše “Blic“.
Inače, prirodan tok stvari u trudnoći je takav da se beba samostalno namješta u položaj za porođaj negdje između 32. i 36. nedelje trudnoće. Vanesina beba to nije uradila, i ljekari su zbog toga predložili da se porođaj izvede carskim rezom.
Ipak, Vanesa nije želela ni da razmotri tu opciju. Željela je prirodan porođaj po svaku cijenu.
Tada su ljekari na njoj izveli eksternu cefaličku verziju, postupak u kome se beba ručno okreće u pravilan položaj za porođaj. Ovaj postupak se može izvesti u 37- nedelji trudnoće, a izvodi ga ljekar dok istovremeno na ultrazvuku posmatra šta se dešava.
Ovaj postupak je vrlo bolan za trudnice, ali Vanesa kaže da se nimalo ne kaje. Naprotiv, ona je podijelila snimak cijelog postupka na svom Fejsbuku uz komentar da snimak dijeli uprkos tome što je uznemirujuć, jer želi da poruči mamama da uvijek ima načina i da carski rez ne mora biti rjesenje.


Ovaj trik će olakšati život svakog vozača, uz pomoć njega led sa šoferšajbe će nestati za jedan minut


Dosadno struganje leda sa šoferšajbe i smrzavanje može da postane prošlost uz pomoć ove brze i jednostavne metode. Ovaj trik će olakšati život svakog vozača, jer će uz pomoć njega led sa šoferšajbe nestati bukvalno za jedan minut.
Sve što vam je potrebno je plastična bočica s raspršivačemu u koju ćete staviti 2/3 alkohola, 1/3 vode, i jednu kašiku tečnosti za suđe.
Pogledajte video i podijelite ga sa vašim prijateljima:
Izvor: ludodobola

utorak, 27. veljače 2018.

NIKADA JE NE BISTE PREPOZNALI: Dragana Mirković je u mladosti imala kratku kosu, danas to mnogi nazivaju MODNOM KATASTROFOM!



Brojne poznate ličnosti ne ponose se svojim fotografijama iz mladosti, te obično te fotografije kriju od javnosti.
Međutim, “Blic.rs” je objavio nekoliko fotografija sa početka karijere nekih od najvećih zvijezda regiona.
Složit ćete se da izgledaju neprepoznatljivo, a posebno će vas iznenaditi izgled Dragane Mirković.
LEPA BRENA

DAGANA MIRKOVIĆ

RAZLOG ĆE IZNENADITI MNOGE: Evo zašto ovu pjesmu Ceca NIKADA ne pjeva na koncertima, iako je veliki hit!



Svetlana Ceca Ražnatović je u svojoj tri decenije dugoj karijeri imala mnogo hitova, a odavno ne pjeva pjesmu zbog koje su mnogi čuli za njeno ime. Jedan od svojih svakako najvećih hitova.
Kako je jednom prilikom istakla, folk zvijezdanumeru “Cvetak zanovetak” godinama ne izvodi na nastupima, jer bi joj bilo smiješno da u četrdesetim pjeva tako vrcavu pjesmu.
Zato su njeni fanovi uskraćeni za nove “lajv” verzije popularne numere.
Pogledajte kakav je “đavo” bila Ceca kada je pjevala taj hit krajem 80-ih:

(Srbija Danas)

ponedjeljak, 26. veljače 2018.

ZGRADA JE UKLETA: Oni su bili komšije Ksenije Pajčin, a sada otkrivaju jezive detalje!



U zgradi u Nikšićkoj ulici prije 8 godina dogodila se tragedija u kojoj je Filip Kapisoda usmrtio pjevačicu Kseniju Pajčin, a zatim sebi odužeo život. U istoj zgradi živjela je Saška Karan, njen suprug Aleksandar i njihova kćerka Miljana, koji tvrde da je zgrada od tog trenutka ukleta. Oni su se odatle odselili u drugi dio grada, a Aleksandar Gazivoda otkriva detalje.
Naime, on kaže da je Saška Kseniju gledala kao svoju kćerku, a dugo nakon njenog ubistva nije mogla da se oporavi od šoka. Kako on kaže, ovi stravični događaji uticali su i na njihovu kćerku što je presudilo da promijene adresu stanovanja.
“Saška je prilično sujevjerna. Kada se izdešavalo to sa Ksenijom, nju je to potpuno poremetilo. Ona je tu djevojku voljela kao svoju kćerku. Ona je bila vrlo kulturna i šarmantna, vaspitano i divno stvorenje. Ma Saška ju je mnogo voljela. Ta smrt je nju toliko pogodila, ja nisam pamtio da je Saška toliko bila skrhana, mjesecima ju je držalo. Ja na sahranu nisam mogao da odem”, kaže Aleksandar Gazivoda i dodaje:
“I nama su se dešavale u toj zgradi raznorazne stvari. Umalo i da se razvedemo. Ne možete da vjerujete kakve smo probleme imali sa kćerkom. Naša Milja je tada imala 12 godina, svake noći budila se u jedan i plakala po 15, 20 minuta, nije mogla da prepozna ni mene ni majku. To su bile strašne scene. Saška je to povezivala sa Ksenijom. Mi smo na kraju morali da odemo odatle. Prodali smo zajednički stan na Voždovcu. To je bio loš period za nas. Saška u tu zgradu nije mogla da uđe, to je bilo užas, jedva je dočekala da se odselimo i to se dogodilo ubrzo posle Ksenijine smrti. I danas, nakon toliko godina kad god pomislimo na to obuzme me jeza, najradije bih da sve to zaboravim”, rekao je Saškin suprug.
(Pink.rs)

Kutak za učenje i uživanje: Zavirite u neodoljivu sobicu Sekinog sina Jakova (FOTO, VIDEO)



Pogledajte kako izgleda sobica u kojoj Jakov najviše uživa.
Kada prohodaju i osamostale se, dečici je potrebno obezbediti kutak namenjen samo njima. Bilo da je to ćošak dnevnog boravka ili sobica samo za njih, važno je da imaju mesto prilagođeno njihovim potrebama.
domu Seke Aleksić došlo je vreme za preuređenje. Jakov sada već ima gotovo godinu i po dana, počinje da se igra sam, da crta i aktivnije učestvuje u čitanju i razgledanju knjižica. Iz tog razloga, ponosni mama i tata organizovali su za njega poseban kutak.
Čitav jedan zid oslikan je životinjama, a Jakov u sobici ima i stočić i stolice, kao i mnoštvo edukativnih igračaka spremnih da mu ulepšaju detinjstvo.
Pogledajte…
Izvor: Yumama

SAŠA PRVI PUT PRIZNAO DA JE BIO KOD BABA VANGE: Prorekla mu cijeli život, evo kako! Sa njim je bila još jedna dama naše estrade!



Direktor Granda Saša Popović otkrio je javnosti do sada nepoznate detalje iz svog života, a ono čime je iznenadio sve jeste poseta baba Vangi koja mu je prorekla sve. Međutim, on nije jedina zvezda naše estrade koja je išla kod nje.
Sa Sašom je baba Vangu posetila i cela grupa „Slatki greh“ koja je u to doba harala cbivšom Jugoslavijom, pa je tada i Lepoj Breni proreknuta sudbina.
Kako kaže direktor Granda, baba Vanga je predvidela raspad njihove čuvene grupe kao i vreme kada će se to dogoditi.
„Bili smo kod Vange pokojne. Tačno je to rekla! Ja kad sam seo ispred nje ona je samo rekla: „Skini naočare“. Ja kažem: „Ne nosim naočare“, a ona kaže:
„Sad ću te izbaciti napolje, skini naočare“. Rekla je: „Deco, ovo je divno, sve je lepo, ali vi sledeće godine više nećete postojati“. I onda mi je rekla ceo život… Aj sad da na pričam. Sve mi je rekla šta će da bude i kako će da bude, i tačno kako mi je rekla… Čak me je i pitala: „Hoćeš da ti kažem kada ćeš umreti?““, rekao je Popović.
FOTO: PRINTSKRIN YOUTUBE
„I ti sada sve znaš“, pitala ga je voditeljka.
„Da. I sve mi se obistinilo, ali pazi, u dlaku! Za pet minuta mi je ispričala ceo život i rekla je: „Dobro pamti šta ću da ti kažem!“ Pričala je pola srpski, pola bugarski, pošto je ona u Strumicama. Rođena je tamo, išla je u školu tamo“, zaključio je čelnik Grand produkcije u emisiji „Balkanskom ulicom“.
Podsetimo, i Brena je jednom prilikom otkrila kako je bila u poseti baba Vangi, koja joj je otkrila da će se „udati za čoveka u belom“.
„Živećete u skladnom braku, ali samo ako ne izabereš supruga stranca“, citirala je svojevremeno Brena Vangine reči.
„Prvo što mi je palo na pamet je da će to biti neki doktor, jer je moj otac bio medicinski radnik, pa sam to dovela u vezu. Belo odelo, bela uniforma“, rekla je pevačica.
„Nisam bila preterano oduševljena, jer nisam mogla da zamislim da putujem po svetu, a on radi u nekoj bolnici. Kasnije sam shvatila da „beli sport“, tenis, ima belu uniformu“, ispričala je Brena u nekoliko navrata.
Izvor: Kurir.rs

“Ti si seljački namazana!”, “Treba da smršaš!”, “Glupa si, seljački vrijeđaš!”, “Nisko, bijedno, jadno!” ANA?! KAKVE RIJEČI!



Srbijanske pjevačica Ana Bekuta i Viki Miljković sukobile su se u emisiji “Zvezde Granda”. Sve je počelo kada je Ana napala Viki i rekla da joj je muka od nje.
Povraća mi se od Viki i želudac me boli”, rekla je Bekuta, na šta se nadovezala Miljkovićeva.
To je dobro. Taman da malo smršaš”, odgovorila je Viki.
Viki, vrijeđaš primitivno, nisko, bijedno i jadno”, nije mogla da vjeruje Ana šta čuje, ali je Viki pokušala da se opravda.
Ne vrijeđam te nego mislim na tebe i tvoj fizički izgled i zdravlje”, rekla je pjevačica.
Prije si bila samo glupa, a sad si glupa i iritantna. Počela si ekstremno ružno i seljački da vrijeđaš. Ili budi duhovita i interesantna ili nemoj da progovaraš”, ubacila se Jelena Karleuša, ali se Miljkovićeva se branila, prenosi “Srbija Danas“…
Je l’ ne treba da smrša? Šta, super joj je da ostane ovako? Ana, ja te volim više nego ona čim ti kažem da treba da smršaš”, rekla je Viki.
Ti si seljački namazana i pokvarena”, odgovorila je Bekuta koleginici.
Raspravu je prekinula Marija Šerifović koja je bukvalno izvezla Viki iz studija na stolici, a kada je Miljkovićeva pokušala da se vrati u emisiju Marija ju je gurala nazad u bekstejdž.
Ubićeš me, budalo jedna, da l’ si normalna?!”, kukala je Viki.

Kija razgovarala sa mamom, ona prvo žestoko isprozivala Mikija, a onda odgovorila na pitanje da li se čula sa Andrijom! (VIDEO)



Kija Kockar dobila je danas, kao i ostali Zadrugari, pravo na telefonski poziv i razgovor sa porodicom, a čula se sa majkom Nadicom. Kija je prvo prenijela mami pozdrave od Mikija i Milana, koji su bili iza nje i šalili se, međutim, Kijina mama nije baš bila oduševljena.
Reci tom Mikiju da se skloni od tebe. To njegovo ponašanje, da l’ će on meni biti zet ili neće biti zet, to nije u redu, nije ukusno ni kako se ponio prema tebi prije, a kamoli sad…i on i onaj Milan s njegovim komentarima. Skloni se, molim te, od tog Mikija i Milana – rekla joj je mama.
Nakon što se Kija pozdravila i sa bakom, mama joj je ispričala neke novosti iz porodice, rekla kako je sredila problem s nogom i da oporavak ide uspješno, a onda je Kija pomenula i Andriju.
– Čula si se Andrijom? – pitala je Kija mamu.
– Čula sam se ja sa njim nešto kratko, poslije sa Dragišom. Naravno, pozdravljaju te svi… Sad se digla mnogo prašina oko tebe, pa oko tog Filipa, pa oko ovoga, pa oko onoga – odgovorila joj je mama, ali Kija baš i nije bila oduševljena.
– Ja sam to objasnila, neću više da se pravdam – rekla je Kija, a mama ju je podržala.
– Čula sam da je Andrija davao neki intervju na Instagramu, jel to istina? – pitala je Kija.
– Nemam pojma, ne vjerujem. Ja to nisam čula, ja sam se čula jednom s njim…
– Kad ste se čuli posljednji put? – uporna je bila Kija.
– Pa prije mesec dana, ja sam mu poslala poruku da vidim šta radi, kako je – rekla joj je mama i dodala: “On je tebi najbolji drug, ti znaš. Šta se sekiraš?”, i to je bilo sve što je saznala o svom dečku iz Budve.

(Telegraf.rs)

Prosjakinji u BiH ponudio tople čizme, a ona pokazala svoje pravo lice



Da prosjačenje u BiH predstavlja unosan biznis odavno je poznato, a to pokazuje i još jedan video. Na gradskim ulicama svakodnevno možemo vidjeti osobe koje s djecom u naručju prose za mlijeko, hljeb… a nerijetko se dešava da je samo riječ o prevarantima koji na takav način dolaze do lake zarade.
Jedna od prosjakinja ovih dana se nalazi i na ulicama Živinica. Oskudno obučena, bez cipela i čarapa hoda Živinicama ulicama okovanim snijegom i na -10 stepeni Celzija, piše “Tuzlanski“.
Jedan od sugrađana odlučio joj je pomoći. Nakon što joj je ponudio kupovinu toplih čizama i na što je ona i pristala, muškarac je otišao do obližnjeg objekta te iste i kupio. Po povratku, uz ponudu da iste obuče, prosjakinja u njih nije željela ni pogledati.
Sve je snimio i postavio na Facebook, a rekacije korisnika ove društvene mreže bile su sasvim očekivane.

“Neće da uzme jer na bosim nogama skuplja pare, koliko je ona zaradila tim bosim nogama”, “Eh, stara priča. Hodaju goli i bosi jer hoće, a ne jer moraju.”
, samo su neki od komentara koji se mogu videti isprod objavljenog videa.

PROLAZI KROZ NAJTEŽE TRENUTKE: Emina obrisala muževljevo….

Emina je vratila djevojačko prezime Jahović i više neće koristiti muževljevo Sandal. Kako pišu turski mediji, pjevačica je nedavno prijateljima poslala pozivnice za detetov rođendan i potpisala se kao Emina Jahović.
Iako se u Turskoj punih deset godina predstavljala kao Sandal, posle najave razvoda od Mustafe rešila je da obriše i njegovo prezime, piše “Kurir“.
Ona je organizovala žurku u dečjoj igraonici u Istanbulu, a Mustafa nije došao, ali je sinu čestitao rođendan preko društvenih mreža.

nedjelja, 25. veljače 2018.

ZAMALO TUČA U “ZVEZDAMA GRANDA”! Marija na silu izvela Viki iz studija jer je uvrijedila Anu Bekutu, a Karleuša joj poručila…



Večeras je u “Zvezdama Granda” došlo do najvećeg okršaja do sada. Viki Miljković je uspjela iznervirati ženski dio žirija. Ona se prvo zamjerila sa Anom Bekutom, u čiju odbranu su stale Marija Šerifović i Jelena Karleuša. Lukas je uvidjevši da raspravi nema kraja takmičarima “Zvezda Granda” odnio stolice kako bi odmorili dok “rat” ne završi.

Sukob je počeo kada se Popović obratio Bekuti riječima: Hajde da čujemo gospođu inhalatorku.

Na to je Bekuta upitala šta ju je napao kao Viki, jer ona nema problem sa ušima i nosem.
“Povraća mi se od vas dvoje. Želudac me boli. Šalim se, Sale, ne povraća mi se od tebe, nego samo na Viki”, rekla je Bekuta, a Viki je odmah upala u razgovor i rekla kako bi bilo dobro da povraća jer bi smršala.
Ove riječi su pogodile Bekutu, te joj je rekla kako vrijeđa nisko, primitivno i bijedno. Viki joj je rekla kako ne vrijeđa već joj samo želi da smrša.
U Bekutinu odbranu je prva stala Jelena Karleuša, pa je oplela po Viki: “Prije si, Viki, bila samo glupa, a sada si glupa i iritantna. Šta ti, bre, znači da Ana treba da smrša? Odgovori mi”, bijesnila je JK.
Marija Šerifović nije mogla da sluša šta Viki priča, pa je otišla do njenog stola i sa sve stolicom je izvela iz studija. Viki nije prestajala da priča, te je željela da nastavi raspravu, pokušala je da se vrati u studio, ali Marija je uspješno držala za ruke i nije joj dala da to uradi. Dok je Viki zvala pomoć, Jelena joj je poručila kako je seljanka koja vrijeđa na seljački primitivan način, piše “Ekskluziva“…

BEZ KAMP PRIKOLICE I OBEZBJEĐENJA: Tijana Kadović dobila samo četiri glasa, pa odlučila da se “obračuna” sa žirijem!



U drugom duelu “Zvezda Granda” našle se Sara Jelaš i Tijana Kadović.

Tijana je izvele pjesme “Hajde da” i “Zaslužio si sve” nakon čega je dobila svega četiri glasa.

Jedini od žirija koji je hvalio Tijanu bio je Lukas, on je istakao da je Tijana ovaj put bila mnogo bolja nego u prvom krugu i da mu se sve dopalo, dok njegovo mišljenje nisu dijeli ostali članovi žirija, piše “E-turneja“…
Zbog dobrog komentara Tijana je odlučila da Lukasa pokloni lizalicu.
Međutim, nju je vidno iznerviralo što nije dobila više glasova pa je odlučila da prokomentariše žiri i njihovo mišljenje.

MILAN POPOVIĆ SLAVI NAKON PRESUDE: “Bravo za našeg sina i bravo za hrvatsko pravosuđe! Ovo je velika pobjeda!”



Srbijanski biznismen Milan Popović je izjavio da je presretan zbog odluke suda po kojoj će on i njegova bivša partnerica Severina Kojić ravnopravno odgajati sina Aleksandra te s njim provoditi jednako vremena.
“Presretan sam zbog odluke, ovo je velika pobjeda ravnopravnog roditeljstva u Hrvatskoj, i još veća pobjeda našeg sina Aleksandra koji će napokon imati pravo jednako živjeti s oba svoja roditelja, kojima će uvijek biti jednako privržen i jednako ih voljeti”, rekao je Popović za “Net“…
Sedmicu dana kod oca, sedmicu kod majke
Naime, prema nepravosnažnoj presudi Općinskog građanskog suda u Zagrebu, Popović i Severina odsad će provoditi jednako vrijeme sa sinom Aleksandrom. U praksi to znači da će dječak naizmjenično sedam dana provoditi kod oca, a sedam kod majke, u kontinuitetu od nedjelje u 20 sati do nedjelje u 20 sati. Roditelji po principu pola-pola dijele dijete i tokom zimskih i ljetnih praznika.
Ova odluka, koju je donijela sutkinja Verica Nikić, svojevrstan je presedan u hrvatskom pravosuđu, s obzirom na to da ovakvu odluku još nikad nije donio sud, već su se obično roditelji sami tako dogovorili. Nastavak je to presude od prošlog mjeseca koju je donijela sutkinja Marina Parać Garma na Općinskom sudu u Zagrebu.
Presuda u skladu sa Porodičnim zakonom
Popović je od suda tražio da definiše šta je zajednička roditeljska njega i propiše rješenje. Sud je odlučio da se roditelji moraju obavijestiti o bolesti djeteteta u roku od dva sata po postavljanju dijagnoze, kao i da ako je jedan roditelj spriječen biti s djetetom duže od 48 sati u kontinuitetu, dužan je o tome obavijestiti drugog roditelja i omogućiti mu da dijete bude s njim, a ne s trećom osobom. Prema tome, drugi roditelj ima prednost pred ostalim članovima porodice.
“Presuda je donesena u skladu s hrvatskim Porodičnim zakonom i Evropskom konvencijom o zaštiti ljudskih prava, član 8., prema kojoj se pravo na susrete i druženje jednako garantuje djetetu i roditeljima, prema kojoj svako dijete ima pravo na zajednički život sa svojim roditeljima i pravo na kontakt s oba roditelja – ako je odvojen od oca, majke ili oboje”, objasnio je Popović te zaključio: “Bravo za našeg sina i bravo za hrvatsko pravosuđe!

subota, 24. veljače 2018.

HAOS NA SNIMANJU: Anu uhvatio za ruku, natjerao je da poljubi Lazića! Evo kako je to izgledalo!

Srbijanski pjevači Ana Sević i Darko Lazić u četvrtak su se, prvi put od potvrde da se razvode, pojavili zajedno u javnosti! To što su zajedno došli u startu je svima bilo prilično neobično, pošto se estradni parovi nakon razlaza obično maksimalno izbjegavaju.
Međutim, Ana i Darko pozirali su zajedno…
A onda je Saša Popović je na urnebesan način natjerao Anu da poljubi još uvijek zakonitog muža, i to je morao da je “izvuče” iza stolice iza koje se sakrila nakon što joj je Popović tražio da se poljube, piše “Telegraf“…
Popović je pobijedio kada je Anu i Darka pitao da li se još uvijek vole, a onda je i publiku natjerao da ih “pritisne” da odgovore.
Međutim, odgovor na to pitanje čut ćete u emisiji koja je na tv programu u nedjelju.

Neke od njih bi teško i rođena majka prepoznala: URNEBESNE FOTOGRAFIJE ZVIJEZDA PRIJE OPERACIJA!



Današnji uzori djevojčica su nekad, prije nego su otkrili plastičnu hirurgiju, izgledali totalno drugačije. Zorannah, Severinu, Anu Kokić, a i ostale teško ne biste prepoznali
Ljepotice koje su do svog zavodljivog izgleda došle zahvaljujući plastičnim hirurzima nekada su izgledale sasvim prosječno.
Za neke ćete se ozbiljno morati potruditi kako biste ih prepoznali…
1. Severina
severina
2. Zorannah
zoranah
3. Viki Miljković
viki
4. Tanja Savić
tanja
5. Jelena Karleuša
jelena
6. Maja Šuput
maja
7. Džidža
dzidza
8. Dragana Đajić
dragana
9. Ana Kokić
ana
10. Divna Karleuša
divna

Nipošto ne dajte djeci: Djevojčica zbog poznatog lijeka imala halucinacije i skočila kroz prozor!

Kada vam je propisan neki lijek, trebate se informisati o mogućim štetnim posljedicama. Naravno, svaki lijek nosi neku nuspojavu, ali ne treba da ugrožava vaše zdravlje.
Sada su česte prehlade, koliko god one bile naizgled bezazlene, ne smijete ih zanemariti. Pogotovo kada je riječ o vašem djetetu.
Također, informišite se o lijekovima. Josh Wallens i Andre su imali loše iskustvo sa lijekom po imenu Tamiflu koji je propisan njihovom dvogodišnjem sinu Stivenu koji je bio prehlađen.
Taj lijek mu je trebao pomoći i olakšati simptome, a desilo se totalno suprotno. Dječak je odmah nakon što je primio taj lijek, osjetio bolove, dobio halucinacije i čak je udarao sebe u glavu.
Čak je udario i mamu. Svima je bilo jasno da nešto nije uredu. Ovo nije jedini slučaj, jedna šestogodišnja djevojčica je skočila kroz prozor nakon što je primila ovaj lijek jer je imala halucinacije. Stivenovi roditelji žele upozoriti ostale na štetnost ovog lijeka, piše “Megagiga“.

MILAN POPOVIĆ SLAVI NAKON PRESUDE: “Bravo za našeg sina i bravo za hrvatsko pravosuđe! Ovo je velika pobjeda!”



Srbijanski biznismen Milan Popović je izjavio da je presretan zbog odluke suda po kojoj će on i njegova bivša partnerica Severina Kojić ravnopravno odgajati sina Aleksandra te s njim provoditi jednako vremena.
“Presretan sam zbog odluke, ovo je velika pobjeda ravnopravnog roditeljstva u Hrvatskoj, i još veća pobjeda našeg sina Aleksandra koji će napokon imati pravo jednako živjeti s oba svoja roditelja, kojima će uvijek biti jednako privržen i jednako ih voljeti”, rekao je Popović za “Net“…
Sedmicu dana kod oca, sedmicu kod majke
Naime, prema nepravosnažnoj presudi Općinskog građanskog suda u Zagrebu, Popović i Severina odsad će provoditi jednako vrijeme sa sinom Aleksandrom. U praksi to znači da će dječak naizmjenično sedam dana provoditi kod oca, a sedam kod majke, u kontinuitetu od nedjelje u 20 sati do nedjelje u 20 sati. Roditelji po principu pola-pola dijele dijete i tokom zimskih i ljetnih praznika.
Ova odluka, koju je donijela sutkinja Verica Nikić, svojevrstan je presedan u hrvatskom pravosuđu, s obzirom na to da ovakvu odluku još nikad nije donio sud, već su se obično roditelji sami tako dogovorili. Nastavak je to presude od prošlog mjeseca koju je donijela sutkinja Marina Parać Garma na Općinskom sudu u Zagrebu.
Presuda u skladu sa Porodičnim zakonom
Popović je od suda tražio da definiše šta je zajednička roditeljska njega i propiše rješenje. Sud je odlučio da se roditelji moraju obavijestiti o bolesti djeteteta u roku od dva sata po postavljanju dijagnoze, kao i da ako je jedan roditelj spriječen biti s djetetom duže od 48 sati u kontinuitetu, dužan je o tome obavijestiti drugog roditelja i omogućiti mu da dijete bude s njim, a ne s trećom osobom. Prema tome, drugi roditelj ima prednost pred ostalim članovima porodice.
“Presuda je donesena u skladu s hrvatskim Porodičnim zakonom i Evropskom konvencijom o zaštiti ljudskih prava, član 8., prema kojoj se pravo na susrete i druženje jednako garantuje djetetu i roditeljima, prema kojoj svako dijete ima pravo na zajednički život sa svojim roditeljima i pravo na kontakt s oba roditelja – ako je odvojen od oca, majke ili oboje”, objasnio je Popović te zaključio: “Bravo za našeg sina i bravo za hrvatsko pravosuđe!

I DERMATOLOZI ŠOKIRANI: Stavite ovu smjesu na bilo koji OŽILJAK ili MRLJU na koži, nestat će za nekoliko minuta!



Ukoliko želite da imate lijepu i čistu kožu, preporučujemo vam da napravite smjesu koja će poboljšati izgled vaše kože.
Ova maska se može koristiti za akne, mrlje, diskoloracije i ožiljke na licu i može se jednostavno pripremiti.
Potrebno vam je:
  • 1 kašičica prirodnog meda
  • 1 kašika mljevenog muškatnog oraščića
  • 1 kašičica soka od limuna
  • 1 kašika cimeta
Priprema:
Sve sastojke izmješajte dok ne dobijete gustu smjesu i dodati više meda ako je vaša koža osjetljiva…
Nakon nanošenja, ostavite da djeluje 10 minuta prije ispiranja s toplom vodom i završetka liječenja s visokokvalitetnom hidratantnom kremom. Masku treba stalno primjenjivati ​​samo na ugrožena mjesta.
loading...