loading...

ponedjeljak, 19. veljače 2018.

Tužna sudbina dječaka kog je otac htio da odvede u SMRT u Leskovcu: Tragedija za tragedijom, a majka ga napustila



Centri za socijalni rad u Leskovcu i Nišu odlučit će danas o trajnijem smještaju za dječaka (6) koga je otac Miroslav Mitić (33) pokušao 14. februara da odvede u smrt tako što se automobilom zakucao u drugo vozilo. Odlučivat će se, zapravo, o nadležnosti Centra za socijalni rad.

 Dječak je iste noći kada mu je otac preminuo u leskovačkoj bolnici od posljedica udesa, smješten u hraniteljsku porodicu na osnovu urgentnog stanja. To smo uradili pošto smo od policije dobili dobili informaciju da se pokojni Mitić nije odjavio sa adrese u Bobištu i da posljednjih godinu dana ima prebivalište u Nišu. Sada ćemo tu situaciju razmotritit i vidjeti koja će služba preuzeti dijete i gdje će biti smješteno na duži period  priča Predrag Momčilović iz 
Centra za socijalni rad u Leskovcu. On kaže da se u međuvremenu niko u tom centru nije interesovao za dječaka, čak ni majka Snežana B., čije je već jedno dijete i prvog braka u hraniteljskoj porodici.

Prema navodima iz policije, ona se navodno nalazi na teritoriji Trstenika, ali nisu mogli da je pronađu.
U rodnom leskovačkom naselju Bobište Miroslav Mitić nema nijednog rođaka. Kada mu je prije pet godina bivši suprug njegove supruge Snežane B. ubio očuha i dedu, on se sa ostatkom porodice preselio u obližnje selo. Žena ga je brzo napustila po rođenju djeteta, umrle su mu majka i baka, pa je on prodao sve što je ova imućna porodica nekad imala.
U Bobišu se ne zna da li će on biti sahranjen na mjesnom groblju, gdje počiva cijela njegova porodica, niti ko će eventualno, preuzeti brigu o sahrani, piše “Blic“.

Nema komentara:

Objavi komentar

loading...