loading...

ponedjeljak, 27. ožujka 2017.

Smanjuje težinu, izbacuje holesterol: Ovo je najukusniji sok na svijetu!


Osim što je zdrav, ovaj sok je pun pektina koji omogućava telu da reguliše probavu
Pored vitamina C, grejpfrut sadrži vitamine A, B, D, E, kalcijum, magnezijum, cink, bakar, gvožđe i fosfor. On ima antibakterijska svojstva i takođe sadrži antioksidanse.
Grejpfrut u kombinaciji sa medom čini moćan eliksir koji će vam pomoći da održite lepotu i zdravlje, a takođe će vam pomoći da sagorite kalorije.
Potrebni sastojci:
1 grejpfrut
1 kašika meda
Oljuštite grejpfrut, isjecite ga na sitne komade i stavite ga u blender zajedno sa medom. Mješati sve dobro dok ne dobijete homogenu smjesu.
Dobijeni napitak sadrži pektin koji ima sposobnost da smanji loš holesterol i trigliceride. Takođe će smanjiti nivo šećera u krvi i normalizovaće vaš metabolizam.
Ako konzumirate grejpfrut svakodnevno moći ćete da snizite loš holesterol za 15%, a kada su u pitanju trigliceridi, moći ćete da snizite za 27%.
Ovo jedinjenje je veliki borac protiv toksina i štetnih materija u organizmu. Samo nekoliko gutljaja ovog napitka posle obroka može da sagori polovinu kalorija koje ste unjeli preko tog obroka.
Međutim, grejp može povećati dejstvo nekog lijeka. To je razlog zašto morate da konsultujete svog ljekara pre uzimanja ovog napitka ako ako ste na bilo kakvoj terapiji.
Izbjegavajte grejpfrut ako uzimate bilo kakve vrste lijekova za snižavanje krvnog pritiska, lijekove protiv raka, srčanih statina, antidepresiva ili antibiotika.
Izvor: webtribune.rs

Nema komentara:

Objavi komentar

loading...