loading...

ponedjeljak, 29. svibnja 2017.

MASKE SU PALE: Haris i Rada su lagali sve vrijeme, za sve je kriv Saša Popović!




“Haris zaprijetio ocu da će ga se odreći ako ne prihvati Radu”, “Harisov otac se odriče sina ako ne ostavi Radu”, “Šta je sada Rada izjavila o vezi sa Harisom”, “Haris se promijenio od kako je u vezi sa Radom”…samo su neki od naslova od kojih niko od nas ne može pobjeći ma koliko se trudili
Od kako su objavili da su u vezi, mediji budno prate svaki korak Radmile Rade Manojlović, srpske folk pjevačice i bivše učesnice muzičkog šou-takmičenja “Zvezde Granda” i Harisa Berković, pobjednika devete sezone Zvezde Granda, piše “Aura.ba“.
Njihova karijera medije ne zanima već privatni život. Saga o romansi čiji su navodno, Haris i Rada sudionici, ne jenjava. Svaki novi dan – novi naslovi.
Smaranje javnosti maltene anonimnim likovima, na svoj je način prokomentirao i sarajevski astrolog i šoumen edin Alađuz Kalimero, dajući novo i vrlo zanimljivo svjetlo pomenutoj romansi.
– Rada Manojlović izgleda samo služi kao marketing. Ista ljubavna afera je bila i sa Milanom Stankovićem. I toliko je providno da je postalo smiješno. Ako je i sa jednim od ovih Rada imala ozbiljnu vezu, ja sam Ronaldova supruga i imamo 4 djece.
– Kako koji mladi pjevač dolazi, Rada mu je marketing, a usput i sebi jer joj pjesme i karijera ne idu nikako. Pa daj da se priča. I ove vijesti o njima što se objavljuju, kao da negdje postoji tuce besposlenih novinara i fotografa koji prate samo njih dvoje. pa nije riječ o Elizabeti Tejlor i Ričardu Bartonu! Neko sjedi i smišlja pričice o njima koje šalje redakcijama, a novinarima to svakako dobro dođe, da popune prostor. Svakako apeliram na medije da nas prestanu brutalno bombardovati s likovima koji ni sami po sebi nisu zanimljivi, a kamoli sa lažnom vezom – kategoričan je Kalimero.
Svoje trvdnje potkrepljuje i astrološkom analizom.
– Nikad još nisam fulio i kažem vam, nikakve veze ovdje nema. Čisti marketing i smaranje naroda!
Izvor: aura.ba

srijeda, 17. svibnja 2017.

U LOŠEM STANJU! Marija Šerifović zbog teške bolesti otkazala gostovanje u emisiji!


Pevačica Marija Šerifović trebalo je sinoć da gostuje u emisiji “Amidži šou”, međutim ona se nije pojavila, a Ognjen Amidžić obavestio je gledaoce i njene fanove zbog čega je to tako
Naime, Ognjen na početku emisije nije otkrio zbog čega se pevačica nije pojavila u studiju u Šimanovcima, saopštio je da ona nije ispoštovala dogovor iz i više nego opravdanih razloga.
Nezvanično, ona je bila u veoma lošem stanju, budući da se njen kućni ljubimac kojeg smatra članom porodice, engleski buldog za kojeg je veoma vezana, borio za život i imao operaciju.

(pink.rs/informer.rs)

MAJKA IZ PAKLA: Zbog ljubavnika ostavila djecu da umru od gladi!


Vladislava Podčapko (20) ostavila je svoju djecu samu i otišla kod ljubavnika. Nakon šest dana, njen 23-mjesečni sin umro je od gladi. Policiji je rekla da nije znala da djeca mogu umrijeti. Podčapokova je djecu ostavila samu u svom stanu u Kijevu u Ukrajini, a onda je na devet dana otišla kod svog ljubavnika. U stanu su ostali dječak i njegova dvogodišnja sestra.
Dječak Danil je nakon šest dana umro od gladi, a njegova sestrica Ana je naredna tri dana provela sama u stanu kraj tijela mrtvog brata.
Kada su je konačno pronašli djevojčica je bila u lošem stanju zbog izgledanjivanja i hitno je prebačena u bolnicu. Ljekari su uspjeli da joj spase život, konstatujući da je u pitanju čudo.
– Djevojčica je bila iscrpljena i veoma slaba – rekao je jedan od ljekara.
Nakon brojnih infuzija djevojčica je u stabilnom stanju i preživjeće.
Podčapkova, za koju se vjeruje da je trudna s trećim djetetom, rekla je policiji da nije znala da djeca mogu umrijeti.
Ona je odmah pritvorena i prijeti joj zatvorska kazna od osam godina zbog zanemarivanja djece.
Kako javlja “Dejli Mejl“, djeca su bila preplašena i zbunjena, pa su čak pokušala da pobjegnu iz stana. Vukli su ulazna vrata, ali su ona bila zaključana. Komšije su čule djecu kako plaču, čak su zvale i policiju, ali patrola nije došla da interveniše i provjeri šta se dešava.
Pretpostavlja se da su djeca pronađena tek kada im se majka vratila, nakon čega je došla i policija.
Socijalna služba će odlučiti o sudbini djevojčice koja je imala sreće da preživi ovu nevjerovatnu golgotu

Liječi sve, od srca do slabe kose: Ova biljka sadrži više željeza nego špinat i više vitamina C od nekih agruma!

Potočarka je vrlo često zaboravljena biljka za koju stručnjaci vjeruju da je najzdravija na svijetu.
U pitanju je povrće koje sadrži brojne esencijalne vitamine i minerale kao što je željezo. Ako je vjerovati istraživanjima, ova biljka sadrži više željeza nego špinat i više vitamina C od nekih agruma.
Osim tih hranljivih materija, potočarka ima brojne zdravstvene prednosti. Naime, prema nedavnoj studiji, utvrđeno je da potočarka zaustavlja i smanjuje oksidativni stres, a također i pročišćava krv, podstiče apetit i čisti tijelo od toksina.
Mnogi ljudi piju sok od potočarke vrlo često, a preporučuje se i ispijanje razređeno sa vodom u omjeru 1: 5. Preporučena doza je jedna čaša na svakih nekoliko dana, ne više od toga, jer može doći do nuspojava.
Sok od potočarke se može primjeniti lokalno (spolja) u liječenju bilo koje vrste stanja kože i kose. Samo utrljajte sok na zahvaćena područja ili koristite sok u obliku obloge i možete konačno da riješite problem gubitka kose i mnoge kožne probleme.
Za oblogu od potočarke izlomite malo lišća ove biljke i pomiješajte sa alkoholom, a zatim nanesite smjesu na pogođena područja i zamotajte zavojem. Ostavite oblogu par sati, a zatim skinite i isperite područje hladnom vodom, piše “Stil“…

utorak, 16. svibnja 2017.

STANIJINA MAMA SE SKINULA I POKAZALA TIJELO: Sad je jasno na koga je starleta ovako zgodna (FOTO)





Starleta Stanija Dobrojević svakodnevno na Instagramu fanove obraduje novim golišavim fotografijama, a ovog puta je za "dan majki" na ovoj društvenoj mreži objavila fotografiju svoje mame u sličnom izdanju.
slavica-dobrojevic-stanijina-mama-foto-printskrininstagram-1494876311-1185021
Naime, njena mama Slavica Dobrojević pozirala je u kupaćem kostimu, a starleta je u opisu fotografije napisala.
" Njoj je preko 50 godina i i dalje je predivna. U cijelom svom životu nisam upoznala damu tako elegantnu, lepu, ljupku kao što je ona. Moj najbolji prijatelj, moj pozitivan duh, moj savjetnik za svaki uspjeh, koja je uvijek bila uz mene. Ona je najbolja i biće najbolja zauvek. Moja mama. Srećan dan majki" napisala je Stanija.
slavica-dobrojevic-stanijina-mama-foto-printskrininstagram-1494876311-1185019
slavica-dobrojevic-stanijina-mama-foto-printskrininstagram-1494876311-1185017

Žene žirafe izdržavaju cijelu porodicu na čudan način: Muževi im kuhaju, čiste i brinu o djeci



Na graničnom pojasu između Tajlanda i Burme živi pleme Padaung, čije djevojčice i žene ukrašavaju svoju figuru bakarnim prstenjem koje nižu oko vrata i članaka.

Padaunzi tako vijekovima čuvaju plemensku tradiciju “dugih vratova”, po njima – simbola uzvišene ljepote, pišu crnogorske “Vijesti“.

Već sa pet godina djevojčice iz sela Nai Soi počinju da nose jedan prsten, a kako rastu i razvijaju se, prstenje im se dodaje.
Do desete godine težina dostigne kilogram. Nakon dvije godine dodaje se još jedan prsten i tako redom… Kod odraslih žena bakarno prstenje teško je oko šest kiliograma. Maksimalan broj krugova je 25 i žena koja uspije da ih obmota oko vrata, važi za najbolju u selu i naravno, dobru priliku za udaju.
Naravno, “ogrlica” označava i bol, ali za žene Padaunga bol je uslov pripadnosti. Dugi vrat je, naravno, iluzija.

Vrat ne postaje duži kada nosite ove prstenove, zapravo se ramena guraju na dole, spriječava se razvijanje, kako bi se stvorila iluzija dužeg vrata“, priča za “National Geographic” starija pripadnica Padaung plemena.
Ova namjerna deformacija može izgledati mazohistički, ali za “žene žirafe”, kako zovu pripadnice Padaunga, to je obavezno plemensko obilježje.
Za ovu neobičnu tradiciju vezuju se razni mitovi. Jedan od njih kaže da su se duhovi ovog plemena nekada davno pobunili protiv njihovih predaka i riješili da ih kazne tako što su poslali tigrove. Kako bi se zaštitili od ujeda tigrova, Padaunzi su napravili oklope oko vrata. Druga legenda kaže da su jedino djevojčice rođene u srijedu za vrijeme punog mjeseca smijele da nose ove kolutove.
Padaunzi su oduvijek bili poljoprivrednici i stočari, ali nisu bili miroljubivi. Često su vodili ratove sa susjednim plemenima iz Burme. Bakarni kolutovi služili su i kako bi se žene jednog plemena lakše razlikovale od onih iz protivničkog.
Okovanost ženskih vratova donosi veliku zaradu i predstavlja najveći izvor prihoda plemena. Odrasle žene sa prstenjem oko vrata dobijaju svakog mjeseca od starješine plemena 30 eura i 30 kg riže. Za svaku djevojčicu sa sličnim ukrasima, roditelji dobijaju još 15 eura i 20 kg riže. Ranije su morali da provode čitav dan u poljima riže i da pored toga jedva sastavljaju kraj sa krajem.
Padaunzi turistima iz svih krajeva svijeta naplaćuju čak i da vide “žene žirafe” i fotografišu njihove ukrase. I da nema turista, kažu, ne bi prestali da nose svoje ogrlice.
Dakle, žene su te koje zarađuju za život porodice, dok su muškarci zaduženi za djecu i kućne poslove. Padaunzi su, za razliku od svojih predaka, prijateljski raspoloženi i rado primaju posjetioce.

Jeza u Kliničkom centru: Zmija se ušunjala u sobu s trudnicama



Kliničkom centru na četvrtom spratu Klinike za ginekologiju i akušerstvo u Podgorici vatrogasci su, po pozivu osoblja tog odjeljenja, uklonili zmiju – smuk.

Osoblje je saznalo da se zmija „ušunjala“ na njihovo odjeljenje nakon što je jedan Podgoričanin, koji je došao u posjetu pacijentu, primijetio u hodniku, prenosi “CDM“.

Izašao sam iz bolesničke sobe u hodnik sasvim slučajno jer mi je zazvonio telefon. Šokirao sam se kad sam u hodniku vidio sklupčanu šarenu zmiju. Ona nije dugo mirovala, već se uputila u obližnju prostoriju, odnosno biblioteku, čija su vrata bila otvorena. Nisam mogao da vjerujem šta vidim. Odmah sam pozvao medicinsku sestru, koja je vrisnula nakon što je ugledala i pozvala vatrogasce – ispričao je on.

Trogodišnji dječak izašao na binu: Žiri mu se smijao na početku, ali onda su shvatili koliko su pogriješili



Kada se jedan trogodišnji dječak pojavio na bini reallity showa, žiri i publika su se odvalili smijati.
U japanskoj verziji You got talent pojavio se vjerovatno najmlađi učesnik svih vremena.
Simpatični trogodišnji dječak izašao je na binu, a žiri mu na početku i nije previše vjerovao.
Međutim, prevarali su se zbog toga, a evo i zašto.


nedjelja, 14. svibnja 2017.

Vjenčanje od milion dolara: Mostarka Nadi se udala za bogataša iz Novog Zelanda! (FOTO)

Neville Crichton, milioner iz Novog Zelanda, oženio je Mostarsku Nadinu Hasandedić (37), a na luksuznom vjenčanju prisustvovali su gosti “teški“ nevjerovatnih 6 milijardi dolara.
Ceremonija je obavljena pred 250 gostiju u Velikoj sali univerziteta u Sidneyu, a organizacija vjenčanja je koštala oko milion dolara.
Crichton, 71-godišnji milijarder poznat i pod nadimkom Croaky, poznat je po tome što se obogatio trgovinom luksuznim automobilima, a trenutno je jedan od najvećih uvoznika Ferrarija u Australiji. Njegovo bogatstvo se procjenjuje na 400 miliona australskih dolara.
Nadi Hasandedić vuče korijene iz Mostara. Kćerka je rahmetli Mugdima Hasandedića.
Daily Mail javlja da je Hasandedić impresionirala prisutne izgledom kada je stigla u Rolls Royceu obučena u vjenčanicu boje šampanjca okićenu dijamantima.
Mostarka je slavu stekla i kao model, u Australiji je jedna od najpoznatijih manekenki, a radila je i kao menadžer u Christian Dior butiku.
Očekuje se da će par medeni mjesec provesti putujući po Evropi.

subota, 13. svibnja 2017.

DOK JE NJEGOVA ŽENA DOJILA BEBU: Zapaljen automobil popularnog pjevača! Izgorjela i DJEČJA KOLICA!


Pevač Marko Bulat u poslednje vreme preživljava pravi pakao od života!
U trenutku dok se njegova supruga i on bore za život svoje nedavno rođene ćerke, neko mu je zapalio automobil.
Sve se dogodilo na parkingu, ispred stana u kom živi pevač i njegova porodica.
Marko je na društvenim mrežama objavio fotografiju pored automola i kratku poruku:
“Zapaljen auto jutros oko pet. Dušmani ne spavaju! Zamolio bih organe reda da ovaj put nešto preduzmu. Dobro jutro, Srbijo majko.”
Međutim, njegova supruga je objavila video snimak uz potresnu poruku.
“U aprilu 2016 godine, u noci mog embriotransfera (vantelesne oplodnje koja nije uspela) mom suprugu je u gluvo doba noci ispred nase zgrade na Novom Beogradu ukraden automobil 2004 god. Kradju smo prijavili i do danas nas niko nije kontaktirao povodom toga. Septembar iste godine, noc kada saznajemo da postajemo roditelji smesta nam se afera kokain kojom je cela moja porodica bila u opasnosti! Pustam da psi laju, a karavani da prolaze jer beba koju sam nosila je bila iznad svega! Juce sve novine objavljuju rodjenje naseg deteta i evo… pre dva sata na istom nasem parkingu je zapaljen nas porodicni automobil sa sve decijim kolicima unutra, u vreme dok dojim svoju bebu!!! Policija je izvrsila uvidjaj i nedvosmisleno potvdila da se radi o namerno izazvanom pozaru!!! Picko nesrecna, sta je sledece???!! Dodji, izadji, kazi!!! Da li ce bar policija obaviti sta treba?? Ili je ovo ipak samo Srbija”, napisala je ona.

RECEPT – Ona se oslobodila suhih i ispucalih stopala za 10 MINUTA! Ovo je njen tajni recept…


Da li i vi patite od suhih stopala koja svrbe? Mnogo ljudi pati od ovog problema, zato što koža na stopalima nema uljne žlijezde, te su stopala suha.
Umjesto toga, žlijezde znojnice su jedine koje održavaju vlažnost. Nekada ni znojnice nisu u stanju održati stopala vlažnim. Stopala su suha, svrbe ili peku, što čini da se osjećate neugodno, piše “Megagiga“…
Ovo su rješenja za problem suhih stopala, možete probati koje vama najviše odgovara:

Limunov sok
Kiselina u limunu pomaže otopiti mrtve ćelije kože i zato se preporučuje namakanje stopala u limunov sok u trajanju od 10 minuta. Poslije odstranite mrtvu kožu sa stopala.

Maslinovo ulje
Posjeduje hidratantno dejstvo i zbog toga je idealno za ispucala stopala. Možete dodat nekoliko kapi limuna ili ulja lavande kako biste poboljšali djelovanje.

Vazelin
Masirajte stopala vazelinom, uključujući i prste, a za bolji efekat stavite vazelin naveče i spavajte sa pamučnim čarapama. Tako će se vazelin bolje upiti, ali naravno uljutu isperite stopala.

Šećer
Napravite smjesu od maslinovog ulja i smeđeg šećera, koristeći jednake količine. Masirajte stopala i poslije 10-15 minuta isperite sa hladnom vodom.

Med
Prirodni enzimi u medu mogu pomoći vašim stopalima da se oporave. Zato stavite stopala u toplu vodu s medom. Poslije 10-15 minuta, vaša stopala će biti mekša.

Mlijeko
Mlijeko je bogato vitaminom A i ostalim nutrijentima koji pomažu koži da bude sjajnija i zdravija. Posjeduje i mliječnu kiselinu koja potiče nastajanje novih ćelija. Napravite kupku za stopala koristeći 1 šolju mlijeka i 5-7 šolja tople vode.

Susamovo ulje
Posjeduje vitamin E i tri vrste kiselina, a ima i antibakterijsko dejstvo. Držite stopala u toploj vodi 10 minuta, a zatim ih istrljajte susamovim uljem. Najbolje to uraditi prije spavanja.

Kurkuma
Iako će vam obojiti stopala u žuto, veoma je korisna i vrijedi probati. Pomiješajte 3 kašike kurkume u prahu sa nekoliko kapi kokosovog ulja i nanesite na stopala. Ostavite da stoji 20-30 minuta pa isperite toplom vodom i sapunom.
haber.ba

SA SREĆOM VAM BILO: Seka i Veljko poslije Jakova imaju najljepše moguće vijesti!

Pjevačica Seka Aleksić uživa u roditeljstvu, dok provodi vrijeme sa svojim sinom Jakovom. Seka se potpuno posvetila odgajanju svog miljenika, te je odlučila da nema dadilju nego da se sama stara o njemu.
Pjevačica doji svoju bebu i to savjetuje svim majkama koje imaju mogućnosti jer je majčino mlijeko najbolja hrana za svaku bebu.
Iako nam je Seka jednom prilikom rekla da neće objavljivati fotke na kojima se vidi lice njene bebice, svojim najnovijim potezom ipak je pokazala na koga Jakov liči.
Novopečena mama više nije mogla da krije svoju sreću, pa je tako nedavno podijelila i slike sa sinom i suprugom Veljkom Piljikićem.
Mi smo primijetili da ima nosić na mamu, ali još je jako mali pa ne možemo lijepo da utvrdimo na koga liči… Šta vi mislite?
Ona je sada otkrila i nešto što je potpuno oduševilo njene fanove u emisiji “Premijera vikend specijal“.
– Nikada nisam bila ponosnija. Bog je zaista veliki. Zaista trebamo samo da vjerujemo, da se molimo, da činimo dobra djela i uvijek će nam se dobro vratiti. Evo moj suprug i ja smo imali priliku u to da se uvjerim. Naravno, ja nikada nisam posumnjala u božiju silu i u to da će on nama podariti dijete. Ako Bog da biće ih još – rekla je Seka, i otkrila da bi voljela da Jakov ne ostane sam već da mu ona podari brata ili sestru.
– Srećna sam što tu moju radost mogu da podijelim sa širokom masom poslije šest godina čekanja. Znam da postoje ljudi koji mene vole, koji sa mnom dijele i dobro i loše. Tek sada sam shvatila koliko mene ljudi voli, i koliko ima ljudi koji se raduju našoj sreći, i koji istinski to doživljavaju kao da smo im neki član porodice. Gdje god da se pojavim, bilo da je to prodavnica ili restoran, ljudi mi prilaze i čestitaju. Presrećna sam zbog toga – kaže pevačica.
Podsjetimo, pjevačica se porodila krajem septembra u jednoj privatnoj klinici u Beogradu.
Jakov je na rođenju imao težinu od 3.120 kg i dužinu od 45 centimetara. Dobio je najvišu ocjenu, a njegove matične ćelije roditelji su poslali na čuvanje u Njemačkoj.
Iako je željela da se porodi prirodnim putem, lekari su joj sugerisali, a ona je uvažila njihov savjet, da sina na svijet donese carskim rezom.

četvrtak, 11. svibnja 2017.

Sa njom se ne može živjeti: Pjevačica Amra Halebić se razvodi nakon samo šest mjeseci braka!

Uz stihove pjesme, Snežane Đurišić, “tu sam ruku da ti pružim, tu sam s` tobom da se družim da ti miran vratim san tu sam sebe da ti dam”, prvi put Adem Šehmujović iz Sarajeva izjavio je ljubav našoj popularnoj pjevačici, Konjičanki Amri Halebić.
Amra i Adem u emotivnoj vezi bili su više od godinu, a već nakon dva mjeseca zabavljanja, jednog ljetnog predvečerja, Šehmujović ju je zaprosio. “Golupčići” su krajem oktobra, prošle godine izrekli sudbonosno “da” u Sarajevu i, kako je ispričala Amra, sve je prošlo u najboljem redu, baš onako kako su zamislili.
Međutim, kako hayat.ba saznaje, njihova sreća nije dugo trajala. Iz dobro obaviještenih izvora saznajemo da se Amra već razvodi. Iz izvora bliskih mužu, Ademu Šehmujoviću, saznajemo da je brak trajao samo šest mjeseci, te da je razlog razvoda braka, njihovo neslaganje i nesuglasice.
Kako nam je rekao izvor blizak mužu, Adem kaže `Ako nije po mom, neće biti nikako a sa njom se ne može živjeti`.
Također, Adem kaže da se kaje što se ikada i oženio.

srijeda, 10. svibnja 2017.

RODILA IH JE, ALI TO NISU NJENA DJECA: Poslije DNK testa završila je na sudu! Tada se saznala istina…


Lidija Ferčajld šokirala se kada je saznala kako nije biološka majka svoje dece, iako ih je svo troje rodila. Potom je morala da se brani od nemilosrdne birokratije nakon što je optužena za pokušaj varanja na socijalnoj pomoći i ilegalno surogatstvo.
Ona je uradila DNK test nakon razvoda od muža, kada je predala zahtev za socijalnu pomoć. Ali testiranje je pokazalo kako ona uopšte nije majka svoje dece.
Socijalna služba potom ju je optužila za pokušaj varanja sistema pomoći, te za ilegalno nošenje tuđeg deteta. Iako su službini svedoci prisustvovali njenom trećem porođaju, verovali su kako je bila surogat majka za nekog drugog.
“Znam da sam ih nosila, i znam da sam ih rodila. Nisam imala nikakve sumnje”, rekla je Ferčajld.
“Sedela bih uveče i večerala s decom, i jednostavno se rasplakala. Samo bi me gledali i pitali ‘šta nije u redu’. Došli bi i zagrlili me, a ja im nisam mogla objasniti, jer ni ja nisam razumela”, kazala je.
Nakon tri ročišta na sudu, njen advokat se setio sličnog slučaja u kojem dete nije imalo DNK koji se podudara sa majčinom – jer je majka bila himera.
Genetski himerizam je retka pojava kada je osoba rođena sa delovima tela koji zapravo pripadaju njihovom nerođenom blizancu.
Svaka osma trudnoća zapravo počinje kao trudnoća sa više embriona, ali u većini se samo jedan razvije u plod.
Delovi propalog embriona mogu se u malom broju slučajeva spojiti sa uspešnim, te se razvija fetus koji ima dva seta DNK, koji ume da varira od organa do organa.
U nekim slučajevima ljudi mogu imati drugačiju boju očiju, mrlje po telu, a nekad i ceo reproduktivni sistem – ili samo jajnik – može biti nasleđen od nerođenog blizanca.
Nakon što je njen advokat zatražio dodatne testove, sud je utvrdio kako ona zaista ima himerizam, te su sve optužbe odbačene.

Zdravlje njenog supruga je najvažnije: Dragana Mirković se povlači iz javnosti!


Srbijanska folk zvijezda Dragana Mirković povući će se iz javnosti i to iz opravdanog razloga – da bi bila uz svog supruga Tonija koji će u narednih nekoliko dana imati hiruršku intervenciju na krvnim sudovima.
“Tonijeva operacija zakazana je u Beču na jednoj od najboljih evropskih klinika, a Dragana je odlučila da čitavo vrijeme prije i nakon zahvata bude dvadeset četiri sata uz svog supruga. Svi koji ih poznaju, znaju da su Dragana i Toni izuzetno vezani, gotovo nikada se ne razdvajaju, te je bilo i očekivano da u ovakvoj situaciji stavi sve obaveze po strani i posveti se njegovom što bržem oporavku”, rekao je izvor blizak srbijanskoj pjevačici.
Ovu informaciju potvrdila je i sama Dragana.
“Moja želja i potreba je da budem uz Tonija i svoju djecu u narednom periodu, i sigurna sam da je to nešto što će svako razumjeti. Zbog svega ovoga propustiću dva dana snimanja ‘Pinkovih zvezda’ kao i premijeru novog dueta sa Danijelom Đokićem, ali biće vremena da se sve to nadoknadi. Postoje trenuci u životu kada su prioriteti jasni, a ovo je sigurno jedan od takvih trenutaka. Hvala svima na podršci i razumijevanju, uvjereni smo da će sve ovo proći brzo i u najboljem redu”, rekla je Dragana.
Pjevačica će, inače, prvi javni nastup imati na velikom koncertu zakazanom u tuzlanskoj dvorani Mejdan, za koji vlada toliko ogromno interesovanje da je već tokom prvih sedam dana prodato više od polovine predviđenih ulaznica, piše “Blic“…

Gdje su danas junaci ‘Žikine dinastije’


“Žikina dinastija” je sedmi nastavak filmskog serijala “Lude godine”, režisera Zorana Čalića, s Gidrom Bojanićem, Nikolom Kojom i Markom Todorovićem u glavnim ulogama, snimljen 1985. godine.
Naziv serije osmišljen je kao parodija na popularnu američku seriju “Dinastija”, koja je sredinom ’80-ih osvojila gledatelje s područja tadašnje Jugoslavije.
Bio je to kultni film, a i danas, 32 godine nakon snimanja, često ćete čuti citate iz tog filma u svakodnevnom govoru.
Gdje su danas i šta rade neki od likova iz Žikine dinastije?
Dragomir Bojanić – Gidra (Žika Pavlović) je bio je jedan od najpoznatijih glumaca u bivšoj SFRJ. Glumio je u mnogobrojnim filmovima, ali slavu je stekao ulogom Žike Pavlovića u devet nastavaka filmskog serijala “Lude godine”.
Preminuo je 11. novembra 1993. godine u Beogradu.
Marko Todorović (Milan Todorović) rodio se 1929. godine u opštini Prnjavor. Glumio je u više desetina filmova, a široj publici je postao poznat nakon uloge Josipa Broza Tita u filmu “Užička republika” iz 1974.
Slavu je stekao ulogom Milana Todorovića u devet nastavaka “Ludih godina”.
Umro je u avgustu 2000. godine u Beogradu.
Jelena Žigon (Jelena Todorović) rođena je 3. novembra 1933. godine u Beogradu. Nakon uloge Žikine prije imala niz angažmana u domaćim filmovima i TV serijama, ali čini se da je publici ipak ostala najdraža kao Jelena Todorović.
Bila je udata za glumca Stevu Žigona sve do njegove smrti 2005. godine, i sa njim je dobila kćerku Ivanu, takođe glumicu. Jelena danas ima 83 godine i živi u Beogradu.
Dara Čalenić (Dara Pavlović) rođena je 18. jula 1934. godine u Novom Sadu. Mlađim generacijama, kada kažete njeno ime, morate da dodate i ono “ljubi ga majka”, jer je poznaju samo kao Žikinu Daru iz “Ludih godina” i drugih filmova o Mariji i Bobi. Oni stariji sjetiće je se i kao Juliške u “Putu oko sveta” i kao Švabice i kao Sonje Petrov u filmu “Nož”, prvom srpskom krimiću.
Dara je napustila Jugoslaviju početkom 70-ih i preselila se u Ameriku, gdje je njen suprug Vlada Petrić predavao filmsku režiju na čuvenom Harvardu.
U Beograd se vratila turistički prije dvije godine i ostala neplanirano duže zbog moždanog udara. Pala je u kolica i njen oporavak ide sporo, ali uz svog voljenog supruga nada se da će iz ove bitke izaći kao pobjednik.
Rialda Kadrić (Marija) danas ima 54 godine. Kao djevojčica je bila član dramskog studija Bate Miladinovića i tako je dobila šansu da igra u pomenutom serijalu, iako je prvobitno reditelj Zoran Čalić u planu za lik Marije imao Sonju Savić.
Devedesetih je napustila zemlju i otišla u Sjedinjene Američke Države, gdje je radila kao novinarka Glasa Amerike. Danas živi u Londonu i navodno je udata za vlasnika nekoliko hotela.
Vladimir Petrović (Boba) danas ima 62 godine. Davno se povukao iz glumačkog posla. Suvlasnik je Radio Indeksa i vlasnik Reklamne agencije. Bavi se marketingom i već tridesetak godina kreira reklamne poruke. U pauzi snimanja “Žikine dinastije” svirao je bubnjeve (jedno vrijeme i u bendu Olivera Mandića), a dvije godine je režirao i legendarno Indeksovo radiopozorište s originalnom postavom u kojoj su bili Mićko Ljubičić, Bićko, Petrući, Zvonimir Šimunec i ostali.
Nikola Kojo (Miša) je na filmu debitovao s nepunih 11 godina, ulogom dječaka Ivana u filmu “Rad na određeno vreme”. Tokom 1980-ih, odigrao je zapažene uloge u filmu “Igmanski marš” (1983), TV seriji “Sivi dom” (1984), i jednu od glavnih uloga u tri nastavka “Šta se zgodi kad se ljubav rodi” – 1984, “Žikina dinastija” – 1985, “Druga Žikina dinastija” – 1986 veoma popularnog filmskog serijala “Lude godine”, što ga je profiliralo u jednog od najpoznatijih glumaca mlađe generacije u tadašnjoj Jugoslaviji.
Godine 1992. odigrao je glavnu ulogu u filmu Srđana Dragojevića “Mi nismo anđeli” po kojoj ostaje zapažen. Iako mu je sve to donijelo ogromnu popularnost i veliku medijsku pažnju, nastavio je da sa sve većim uspjehom gradi ozbiljnije i izazovnije uloge, posljednjih godina uglavnom na filmu, jer se iz pozorišta povukao na neodređeno vrijeme.
Oženjen je Aleksandrom s kojom ima tri kćerke – Anu (2008) i bliznakinje (2013).
(Kurir.rs)

NATAŠA BEKVALAC SE ZALJUBILA KAO TINEJDŽERKA: Pevačica već želi da živi sa novim dečkom!


Nataša Bekvalac, tek što se razvela od Ljube Jovanovića, predložila Luki Lazukiću da se preseli kod nje na Dedinje
Pevačica Nataša Bekvalac toliko je odlepila za bivšim košarkašem Lukom Lazukićem da već želi da živi sa njim iako se zabavljaju samo tri meseca!
Zanosna plavuša se ne odvaja od svog novog dečka, stalno putuju zajedno, a u ponedeljak uveče su se u paru pojavili na proslavi Dana Makedonije u beogradskom restoranu “Kovač” iako su znali da će tu biti brojni mediji.

Darko Cvetanović
2 nedelje posle razvoda Nataša je uhvaćena sa Lukom
Bekvalčeva ne mari ni šta će ljudi reći s obzirom na to da se samo pre dve nedelje razvela od Ljube Jovanovića.
“Nek su svi u pravu, važno je samo da sam ja srećna”, napisala je nedavno Nataša na Instagramu.
Njeni prijatelji kažu da se baš tako i oseća i da je ne interesuje komentari.
 Nata se u 36. godini zaljubila kao nikada dosad. Bukvalno je odlepila za Lukom, pa zbog njega se i razvela od Ljube. Planirala je prvo da se s njim ne pojavljuje javno dok se ne stišaju strasti oko razvoda, ali ne može da se kontroliše. Toliko ga voli da joj prija da ljudi znaju koliko je srećna. Ona već želi da počnu zajednički život – otkriva za Informer drugarica popularne pevačice.
Darko Cvetanović
Nataša se ne odvaja od novog dečka, stalno putuju zajedno, a u ponedeljak uveče su se u paru pojavili i na proslavi Dana Makedonije u jednom beogradskom restoranu
Kako ona kaže, Bekvalčeva je već izokola predložila Luki da se useli kod nje, kako ne bi remetila život ćerki Hani koju je dobila u braku sa bivšim vateropolistom Dačom Ikodinovićem.
– Stalno mu priča kako bi im bilo lakše, praktičnije, komfornije da žive zajedno. Nata se ponaša kao zaljubljena tinejdžerka, samo bi da bude s njim. Pričala mi je da je on drugačiji od njenih bivših. Dobar je prema njoj, ali i umeren, pomalo zatvoren, nije neko ko trči za njom, već ima svoj stav. To je još više privlači – ističe pevačicina prijateljica, i dodaje da Nataši posebno prija to što pored sebe ima muškarca kome ne smeta njen posao:
Darko Cvetanović
– Njenim bivšim je trn u oku bilo to što je pevačica i što je mediji prate u stopu. Ljuba nije voleo da dolazi na njene nastupe, a na svako putovanje išla je sa sestrom Kristinom, umesto sa svojim mužem. Njoj je sad čudno kad predloži Luki da odu nekud za vikend ili na večeru, a on odmah pristane.
Pevačica i vlasnik poznatog kafića su se zaljubili dok je ona bila u braku sa bivšim rukometašem Ljubom Jovanovićem. Tek što se razvela, Nata je uhvaćena sa novim dečkom. Par je bio na romantičnom odmoru u Amsterdamu, a potom i u Grčkoj.
 (A. JOVANOVIĆ)


JEDVA ČEKALA SUNČANE DANE! Razgolitila se Lidija Vukićević!






Lidija Vukićević kao da je jedva čekala sunčane dane da se razgoliti
Naša glumica veoma je aktivna na Instagamu, gde ima veliki broj pratilaca. Sada ih je počastila slikom na kojoj je pokazala go stomak, i pohvalila se da nije koristila folterte.
 Malo smo se sunčali, nije zdravo ali je korisno. Filtera bez – napisala je Lidija, a pratioci su joj poručili da izgleda kao avion i da joj godine ništa ne mogu
(Informer)
loading...