loading...

utorak, 28. studenoga 2017.

Udruženje “Pedijatrija zasnovana na dokazima” podnijelo krivičnu prijavu protiv Jelene Karleuše



Udruženje “Pedijatrija zasnovana na dokazima” Beograd podnijelo je krivične prijave protiv Jelene Karleuše, Mirjane Bobić-Mojsilović, Maje Volk i Miroljuba Petrovića zbog izazivanja panike u javnosti o navodnoj štetnosti MMR vakcine.

Ukoliko se dokaže da su krivi i budu osuđeni, ovim poznatim javnim ličnostima prijeti kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina.

Predsjednik Udruženja “Pedijatrija zasnovana na dokazima” dr. Tomislav Stevanović ističe da postoji jasan osnov za podnošenje prijava protiv javnih ličnosti, “jer će biti odgovorne ako neko dijete umre zato što nije vakcinisano protiv malih boginja”.
– Neko mora odgovarati za širenje panike i laži o navodnoj štetnosti MMR vakcine i za pozivanje roditelja da ne vakcinišu djecu protiv malih boginja. Naše udruženje je prošle sedmice već predalo prijavu protiv psihijatra Jovane Stojković, jer je prednjačila u širenju neistina o MMR vakcini, a sada je došao red i na javne ličnosti. Na spisku tuženih su pjevačica Jelena Karleuša, novinarka Mirjana Bobić-Mojsilović, voditeljica Maja Volk i osnivač Centra za prirodnjačke nauke Miroljub Petrović. Svi su oni u medijima dovodili ljude u zabludu da MMR vakcina izaziva autizam i druge bolesti kod djece. Smatramo da će upravo oni biti odgovorni ako neko dijete teško oboli ili, ne daj Bože, umre zato što nije primilo vakcinu – objašnjava dr. Stevanović.
Jelena Karleuša, kako piše “Telegraf“, kratko kaže da ima pravo na svoje mišljenje.
– Pravo na mišljenje i pravo na izbor ni u Zimbabveu nije krivično djelo. Mada, u kakvoj zemlji živimo, ne bi me ništa čudilo – izjavila je Jelena.

Nema komentara:

Objavi komentar

loading...