loading...

utorak, 26. prosinca 2017.

DIREKTOR CIVILNE ZAŠTITE POTVRDIO: “Ovo više nema smisla, obustavljamo potragu za Aldinom Mulićem”



“Potraga za tijelom Aldina Mulića u koritu Miljacke je okončana”, potvrdio je direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak.

“Nastavit ćemo patrolirati na rijeci Bosni, ali nećemo više raditi intenzivne potrage. Radit ćemo po dojavama. Ne bi imalo smisla nastavljati intenzivnu potragu, ljudi su na izmaku snaga, jer u proteklih 14 dana skoro i da nisu odmorili”, kazao je Solak, piše “Patria”…

Dodao je da će patrole na toku Bosne od Sarajeva do Doboja obavljati FUCZ, općinske i kantonalne službe Civilne zaštite.
“Od Doboja do Šamca patrolirat će pripadnici Civilne zaštite bh. entiteta RS. Patrolirat će se na rijeci Savi”, zaključio je Solak.
Podsjećamo, za tijelom Aldina Mulića traga se od 13. decembra, kada je nestao u Miljacki, a za njim je, u pokušaju da ga spasi, skočio i Irhan Fočo. Tijelo Irhana Foče pronađeno je dan kasnije na obalama Bosne kod Visokog.
Za Mulićem se intenzivno tragalo, ali uz sve napore, u kojima je u određenim danima učestvovalo više stotina tragača, njegovo tijelo nije pronađeno.
Jučer i danas podignuta je brana na Bentbaši, kako bi se smanjio nivo rijeke i spasiocima omogućili bolji uslovi. Međutim, oborinske vode i hladno vrijeme otežavali su potragu, te je pored velikih napora, potraga okončana bezuspješno.

Nema komentara:

Objavi komentar

loading...