loading...

petak, 24. veljače 2017.

12 fenomenalnih saveta da sačuvate staru odeću i obuću kojoj ste mislili da nema spasa (broj #10 će vas spasiti bruke)

Nemojte bez potrebe bacati svoju odeću ukoliko je isflekate i pomislite da joj nema spasa. Pogledajte ovih 16 trikova i nosite još dugo odeću i obuću koju volite!

1. Cipele od prevrnute kože

Cipele od prevrnute kože
Foto: instagram.com
Sa kožom morate biti veoma oprezni, ona se veoma jednostavno može oštetiti. Ako imate tvrdokornu fleku na kožnim cipelama, korisitite turpiju za nokte kako biste je uklonili.

2. Fleke od polivanja

Fleke od polivanja
Foto: instagram.com
Ukoliko ispolivate svoj omiljeni džemper, postoji jednostavno rešenje, kako se fleka ne bi širila, ostavite džemper preko noći u zamrzivaču.

3. Lakovane cipele

Lakovane cipele
Foto: instagram.com
Sitne ogrebotine na lakovanim cipelama zakamuflirajte pomoću vazelina.

4. Fleke od ulja

Fleke od ulja
Foto: miss-and-missis.com
Iako deluje nemoguće, fleke od ulja se ipak mogu ukloniti. Na fleku sipajte deterdžent za sudove i ostavite da odstoji nekoliko minuta, nakon toga isperite toplom vodom. Deterdžent bi trebalo da podigne ulje.

5. Žica iz brushaltera

Žica iz brushaltera
Foto: onegoodthingbyjillee.com
Ukoliko vam žica iskoči iz brushaltera, ne brinite! Uzmite makaze i isecite parče medicinskog flastera, ugurajte žicu nazad i čvrsto pritisnite flaster. Sada više ne morate bacati svoje grudnjake ukoliko žica iskoči.

6. Fleke od dezodoransa

Fleke od dezodoransa
Foto: undershirtguy.com
Ovo se dešava svaki put kada ste u žurbi. Otarasite se fleki od dezodoransa tako što ćete ih trljati pamučnom čarapom. Očistiće savršeno!

7. Najlon čarape

Najlon čarape
Foto: instagram.com
Sprečite da se pukotina širi tako što ćete oko rupice naneti bezbojni lak za nokte.

8. Mrlje od dezodoransa

Mrlje od dezodoransa
Foto: instagram.com
Pomešajte sok od limuna, sodu bikarbonu i vodu i istrljajte mrlje od dezodoransa pod pazusima. Ostavite da odstoji nekoliko minuta, a zatim isperite. Poslednja stvar koju treba da uradite jeste da ubacite isflekanu majicu u mašinu.

9. Fleke od crnog vina

Fleke od crnog vina
Foto: instagram.com
Ovo deluje možda kao najteža fleka za uklanjanje. Zadivljujuće je što vam je potrebno još vina kako biste uklonili fleku, ali belog vina. Isflekani deo odeće potopite u belo vino i ostavite da odstoji nekoliko minuta, zatim normalno operite u mašini.

Nema komentara:

Objavi komentar

loading...