Preliv:
Priprema:
Krompir ogulite i prepolovite. Sampinjonima odstranite repove. Paradajz ogulite i isjecite na kolutove. Meso zarezite na par mijesta ali ne do kraja nek ostane u komadu. Sitno isjeckajte bijeli luk i persun. Kad ste sve namirnice priremili mozemo pocet sa ubacivanjem u tepsiju.
Meso pospite sa malo soli, bibera i vegete pa stavite u nauljenu tepsiju. Meso pospite persunom i bijelim lukom (ubacite u zarezane dijelove). U svaki zarezani dio stavite kolut paradajza. Pomjesajte krompir i sampinjone, dodajte malo zacina i ulja pa promjesajte.
Krompir i sampinjone rasporedite oko mesa.U nekoj posudici izmutite sve navedene sastojke za preliv pa prelite preko mesa i krompira. Prekrite foliom i pecite oko 1 ipo sat. Maknite foliju i pecite jos pola sata. Gotovo jelo maknite iz peci, prohladite i posluzite se.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar