loading...

četvrtak, 23. veljače 2017.

Pecena piletina sa krompirom i sampinjonima

Sastojci:
  • 2-3 komada pileci prsa
  • 2 manja paradajza
  • 2 cehna bijelog luka
  • sitno sijeckan person
  • so,biber i vegeta
  • 5-6 krompira
  • 200 gr sampinjona (moze i vise)
Preliv:
  • 200 ml. vrhnja za kuhanje
  • 100 ml. vode
  • 2-3 kasike majoneze
  • 2-3 kasike paradajz sosa ili ajvara (moze ljuti sos ili ajvar)
  • malo soli i bibera
Priprema:
Krompir ogulite i prepolovite. Sampinjonima odstranite repove. Paradajz ogulite i isjecite na kolutove. Meso zarezite na par mijesta ali ne do kraja nek ostane u komadu. Sitno isjeckajte bijeli luk i persun. Kad ste sve namirnice priremili mozemo pocet sa ubacivanjem u tepsiju.
Meso pospite sa malo soli, bibera i vegete pa stavite u nauljenu tepsiju. Meso pospite persunom i bijelim lukom (ubacite u zarezane dijelove). U svaki zarezani dio stavite kolut paradajza. Pomjesajte krompir i sampinjone, dodajte malo zacina i ulja pa promjesajte.
Krompir i sampinjone rasporedite oko mesa.U nekoj posudici izmutite sve navedene sastojke za preliv pa prelite preko mesa i krompira. Prekrite foliom i pecite oko 1 ipo sat. Maknite foliju i pecite jos pola sata. Gotovo jelo maknite iz peci, prohladite i posluzite se.
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar

loading...