loading...

subota, 25. veljače 2017.

Torta sa bobičastim voćem


Torta sa bobičastim voćem Torta sa bobičastim voćem
Sastojci i priprema:
Prelijepa torta, ja sam je pravo lako napravila i na kraju sam jako zadovoljna rezultatima.
Podloga:
  • 200 grama mljevenog keksa
  • sok od borovnice
Sok polako dodajite keksu da dobijete kompaktnu masu koju rukama nanesete i rastanjite u kalupu za torte..kalup br.26.
Krema:
  • 5 dcl mlijeka
  • 5 dcl slatkog vrhnja
  • 12 kašika gustina
  • 1 vanilija šećer
  • 100 grama tamne čokolade za kuhanje
  • 100 grama bijele čokolade za kuhanje
  • 4 kašike šećera
Bijeli fil od vrhnja:
  • 2oo ml vrhnja za šlag
  • bobičasto voće-ja sam imala malo borovnica i ogrozd
  • 1 crveni preljev za kolače
Priprema krema:
Moram napomenuti da sam recept za kremu uzela sa jedne stranice i da je krema prosto odlična…. Sastavite mlijeko i vrhnje, od toga odvojite 200 ml. Ostatak stavite da prokuha. U onih 2oo ml dodajte šećer i gustin, sad to dodajte u mlijeko koje kuha i skuhajte kao puding. Kremu odmah podijelite na dva dijela.U jedan dio dodajte bijelu čokoladu, a u drugi tamnu. Sad kašikom izradite malo kremu da se i čokolade otope. Kad se malo kreme ohlade prvo tamnu kremu nanesite na podlogu, pa na tamnu kremu nanesite bijelu. Umutite vrhnje za šlag, malo ostavite za ukras, a ostatak nanesite na bijelu kremu. Preko vrhnja poredajte bobičasto voće. Napravite preljev za kolače po uputi na kesici i nanesite na voće. Ukrasite sa ostatkom šlaga… Na kraju uživajte u finoj, laganoj poslastici…!!!

Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar

loading...