Prelijepa torta, ja sam je pravo lako napravila i na kraju sam jako zadovoljna rezultatima.
Podloga:
Sok polako dodajite keksu da dobijete kompaktnu masu koju rukama nanesete i rastanjite u kalupu za torte..kalup br.26.
Krema:
Bijeli fil od vrhnja:
Priprema krema:
Moram napomenuti da sam recept za kremu uzela sa jedne stranice i da je krema prosto odlična…. Sastavite mlijeko i vrhnje, od toga odvojite 200 ml. Ostatak stavite da prokuha. U onih 2oo ml dodajte šećer i gustin, sad to dodajte u mlijeko koje kuha i skuhajte kao puding. Kremu odmah podijelite na dva dijela.U jedan dio dodajte bijelu čokoladu, a u drugi tamnu. Sad kašikom izradite malo kremu da se i čokolade otope. Kad se malo kreme ohlade prvo tamnu kremu nanesite na podlogu, pa na tamnu kremu nanesite bijelu. Umutite vrhnje za šlag, malo ostavite za ukras, a ostatak nanesite na bijelu kremu. Preko vrhnja poredajte bobičasto voće. Napravite preljev za kolače po uputi na kesici i nanesite na voće. Ukrasite sa ostatkom šlaga… Na kraju uživajte u finoj, laganoj poslastici…!!!
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar