loading...

četvrtak, 23. veljače 2017.

Prirodna maska za suhu kožu

Banane isto tako mogu biti korisne i s njima ćete napraviti puno toga dobrog za svoju kožu, a osim što su jedna od zdravijih i ukusnih namirnica u kojima podjednako uživaju djeca i odrasli, banane su najbolji sastojak za prirodnu masku za lice.



Prije nego se odlučite za najbolju njegu svoje kože, trebali bi znati je li ona suha, mješovita, osjetljiva ili možda normalna. Suhu kožu ćete prepoznati po svrbežu, hrapavosti i redovitom osjećaju zatezanja. Postoji prirodna maska za suhu kožu.
prirodna maska za suhu kožu
Suha koža može biti rezultat genetike, sezonskih promjena poput niskih temperatura ili zbog prirodnog procesa starenja. Očito je kako mnogi imaju suhu kožu, pa je dobro znati sve dostupne metode s kojima ćete svojoj koži pružiti samo najbolje.
Pored gotovih preparata u dućanima možete sami napraviti masku od raznih namirnica, a s kojom će koža dobiti sve što joj treba, vratit će se elastičnost i tako smanjiti mogućnost ranije pojave bora.
Maske za suhu kožu lica mogu se napraviti od lako dostupnih namirnica od kojih većinu sigurno već imate u svom domu. Na popisu namirnica koje mogu pomoći kada je suha koža u pitanju svoje je mjesto pronašao kupus, banana, med, brašno i žutanjak.
Odlučite li iskoristiti kupus bit će to dobar način da pomognete zdravlju svoje kože i njenom lijepom izgledu. Sve što je potrebno učiniti je usitniti kupus i skuhati ga u mlijeku kako bi dobili smjesu koju ćete potom nanijeti na određena područja na licu kao i na vratu. Masku treba držati najviše pola sata i nakon toga isprati uz pomoć vode.
Banane morate usitniti i pomiješati s maslinovim uljem te umasirati na željena mjesta na licu. Ne samo što će osvježiti kožu nego će je ujedno hidratizirati, a jasno je kako suhoj koži lica treba upravo nešto što će smanjiti osjećaj suhoće i zatezanja.
Maska od meda, brašna i jaja još je jedna prirodna metoda s kojom možete imati lijepo lice i elastičnu kožu. Želite li spriječiti raniju pojavu bora ili ih barem smanjiti, pomiješajte malo pšeničnog brašna, meda i žutanjka te nanesite na lice. Masku stavljajte jednom tjedno ili svaka dva tjedna. Uz malo dobre volje ubrzo ćete vidjeti željene rezultate.
Autor: S.Š., Foto: Piotr Marcinski/Shutterstock

Nema komentara:

Objavi komentar

loading...