loading...

nedjelja, 26. veljače 2017.

Detalji masakra u Sanskom Mostu: Muhamed Kadirić, koji je ubio trojicu ljudi, zvao još neke mještane na piće


Image result for masakr sanski most
Vrhpolje kod Sanskog Mosta i susjedno selo Gornji Kamičak kod Ključa zavijeni su u tugu nakon nezapamćenog zločina koji je prije dva dana oko 14 sati u Vrhoplju počinio 37-godišnji Muhamed Kadirić, prenosi Dnevni Avaz.



Pomahnitali Muhamed Kadirić je u svojoj brvnari u blizini porodične kuće iz automatske puške ubio Safeta Kadirića Papu (53), Elkaza Razića (48) i Emira Bajrića, nakon čega se predao policiji.

Bajrić i Razić su, prema pisanju Avaza, držali krave i obrađivali na stotine dunuma svoje i unajmljene zemlje, dok je Safet Kadirić važio za jednog od najomiljenijih ljudi u Vrhopolju. Cijeli rat je proveo kao vojnik u Bihaću.

Prema pisanju Avaza, Muhamed Kadirić nije bio oženjen. Prema pričama mještana, kad bi konzumirao alkohol, pretvarao bi se u čudovište. Navodno, skoro svi su znali da je bio naoružan. Komšije i rodbina ubice pričaju da Kadirić tri mjeseca nije pio te da se deset dana prije zločina posvađao s ocem i majkom, nakon čega je napustio kuću i spavao u hladnoj brvnari.

Kritičnog dana sreo je Bajrića, koji je na traktoru vozio đubre, te ga je pozvao u svoju brvnaru na piće. Potom je Bajrić telefonom pozvao komšiju Razića, koji se spremao za odlazak traktorom u drva, da dođe na piće. Razić je ubrzo stigao i parkirao traktor na ulazu u brvnaru, a ubrzo je stigao i Kadirić Papo. Prema izjavama mještana, ubica je zvao još neke komšije da dođu do njega, dodaje Avaz.

Nema komentara:

Objavi komentar

loading...